Γαλλο-αιγυπτιακή ναυτική άσκηση σε εξέλιξη


Νοέμβριος 3, 2020. 16:40

Την Τρίτη, οι ναυτικές δυνάμεις της Αιγύπτου και της Γαλλίας πραγματοποιούν ναυτική άσκηση στις ακτές της Μεσογείου, με τη συμμετοχή της αιγυπτιακής φρεγάτας «Taba» και της γαλλικής φρεγάτας «Jean Bart».


Η άσκηση περιλαμβάνει πολλές διαφορετικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένης της κατάρτισης για την εφαρμογή διαφόρων ναυτικών σχηματισμών, οι οποίες έδειξαν την ικανότητα των κοινών θαλάσσιων μονάδων να πάρουν τις θέσεις τους με ακρίβεια και υψηλή ταχύτητα, καθώς και εκπαίδευση για την αξιολόγηση απειλών και σεναρίων επιφανείας, αέρα και υποθαλάσσιων,  για την αντιμετώπισή τους.

Η εκπαίδευση έχει κύριο σενάριο την αντιμετώπιση συγκεκριμένων αεροπορικών απειλών και τρόπους απώθησής τους, με εικονικές επιθέσεις αιγυπτιακών μαχητικών αεροσκαφών F-16, που αντικατοπτρίζει την υψηλή εμπειρία μάχης που έχουν οι δύο πλευρές, σύμφωνα με την επίσημη ιστοσελίδα των Αιγυπτιακών Ενόπλων Δυνάμεων.


Αυτές οι ασκήσεις εντάσσονται στο πλαίσιο «της στήριξης των πυλώνων κοινής συνεργασίας μεταξύ των αιγυπτιακών και γαλλικών ενόπλων δυνάμεων, αξιοποιώντας τις διμερείς δυνατότητες για την επίτευξη των κοινών συμφερόντων και των δύο πλευρών, υποστηρίζοντας τις προσπάθειες  για την ασφάλεια και σταθερότητα στην περιοχή.

Ahram

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr