Τουρκικές ειδικές δυνάμεις στην Τρίπολη ετοιμάζουν την επίσκεψη του Ερντογάν


Νοέμβριος 18, 2020. 19:02

 Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Λιβύης, Τρίπολη, από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο πρωθυπουργός της Λιβύης, Φαγιέζ Αλ Σάρατζ, αναφέρει η αραβική εφημερίδα που εκδίδεται στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια ομάδα ασφαλείας που περιλαμβάνει μέλη των τουρκικών Ειδικών Δυνάμεων έφτασε προχθές το βράδυ, με δύο στρατιωτικά αεροσκάφη, για να εξασφαλίσουν την επίσκεψη του Ερντογάν στην Τρίπολη, κατά τη διάρκεια της οποίας αναμένεται να συναντήσει τις τουρκικές δυνάμεις που βρίσκονται εκεί.

Αναφέροντας ανώνυμες πηγές, η πηγή αναφέρει ότι ο Ερντογάν θα συναντηθεί με τις τουρκικές δυνάμεις στην πόλη Μισράτα, δυτικά της Τρίπολης.

Οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) που εδρεύει στην Τρίπολη ενισχύθηκαν μετά την στρατιωτική εκστρατεία της δυτικής Λιβύης 2019-2020, η οποία ξεκίνησε από τον αντίπαλο της GNA, τον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) με σκοπό την κατάληψη της πρωτεύουσας.

Ο Ερντογάν και ο Άλ Σάρατζ υπέγραψαν μια αμφιλεγόμενη συμφωνία ασφαλείας στα τέλη του 2019, η οποία άνοιξε το δρόμο για την Άγκυρα να στείλει στρατεύματα και συριακούς μισθοφόρους στη Λιβύη, σε μια προσπάθεια να συμβάλει στη διατήρηση της δέσμευσης του Άλ Σάρατζ στην εξουσία.

Address Libya

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr