El Balad: «Η Ελλάδα θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο για παραβάσεις της Τουρκίας»


Νοέμβριος 18, 2020. 19:32

Κάιρο.

Ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε σήμερα, Τετάρτη, ότι η χώρα του θα προσφύγει στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, στην περίπτωση που δεν θα υπάρξει λύση με την Τουρκία μέσω διαλόγου.

«Εάν η Τουρκία δεν ανταποκριθεί στον διάλογο, η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προστατεύσει τα συμφέροντά της», δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Σε δελτία ειδήσεων των αραβικών μέσων ενημέρωσης αναφέρεται ότι ο Κυριάκος τόνισε ότι τα τουρκικά μέτρα υπονόμευσαν και υπονομεύουν την ενότητα του ΝΑΤΟ καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση είχε προβεί σε καταδίκη των τουρκικών ενεργειών, οι οποίες αντιβαίνουν στη διεθνή νομιμότητα στην Κύπρο.

Όπως δημοσίευσε το αραβικό δίκτυο «Al-Arabiya» η ΕΕ καταδίκασε το άνοιγμα του θέρετρου Βαρώσια  στην Κύπρο, καλώντας την Τουρκία να ενεργήσει με υπευθυνότητα.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση προειδοποίησε την Τουρκία ότι στην επικείμενη σύνοδο κορυφής θα λάβει «κατάλληλες» αποφάσεις σχετικά με την κρίση της Ανατολικής Μεσογείου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr