Τσαβούσογλου και Ακάρ στο Αζερμπαϊτζάν- δηλώσεις


Νοέμβριος 9, 2020. 21:21

Μπακού.

Οι Τούρκοι υπουργοί Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ στο Μπακού.

Οι  δύο Τούρκοι υπουργοί συναντήθηκαν με τον διοικητή των χερσαίων δυνάμεων, στρατηγό  Ουμίτ Ντουντάρ και τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν στο Προεδρικό Μέγαρο.

Η γιορτή της «Ημέρας της Σημαίας»

Ο Τσαβούσογλου είπε στη διάρκεια της συνάντησης:

«Σήμερα είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι. Επειδή ο ηρωικός στρατός του Αζερμπαϊτζάν ανέλαβε την αρχαία πόλη Σούσα από την αρμενική εισβολή υπό την προσωπική σας ηγεσία ως διοικητή. Συγχαίρουμε ολόψυχα τον αδελφό λαό του Αζερμπαϊτζάν. Επιπλέον, θα ήθελα ιδιαίτερα να εκφράσω τους χαιρετισμούς του Προέδρου μας. Είμαστε επίσης χαρούμενοι που είμαστε εδώ στο Μπακού σε μια τόσο ευτυχισμένη μέρα, την Ημέρα της Σημαίας».



Θα είμαστε πάντα μαζί

Ο υπουργός  Χουλουσί Ακάρ, τόνισε ότι οι δύο χώρες είναι «δύο κράτη ένα έθνος»:

«Υποστηρίζουμε τους Αζερμπαϊτζάνους αδελφούς μας στον αγώνα τους να αποκτήσουν τα εδάφη τους που βρίσκονται υπό κατοχή για 30 χρόνια. Οι δια βίου φίλοι μας στο δίκαιο ζήτημα του Αζερμπαϊτζάνου Τούρκου θα είμαστε μαζί ως αδέλφια  και αύριο όπως κάνουμε σήμερα με τις  Ένοπλες Δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν.

Με την επιμονή και την αποφασιστικότητα τους (οι ένοπλες δυνάμεις)  να πετύχουν μόνες τους τη νίκη και να σώσουν τα κατεχόμενα εδάφη, έχουν δείξει για άλλη μια φορά στον κόσμο ότι είναι ικανές για αυτό».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο υπουργός Άμυνας του Αζερμπαϊτζάν Στρατηγός Ζακίρ Χασάνοφ και ο υπουργός Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν Τσεγιόν Μπαϊράμοφ.

Yeni Akit

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr