«Μακεδονισμός»- Η Ελλάδα ξέπλυνε τα χέρια της μια χαρά, η Βουλγαρία γίνεται ένοχη στα Δυτικά Βαλκάνια


Νοέμβριος 9, 2020. 20:53

«Στόχος μας είναι να ελαχιστοποιήσουμε τον επιρροή του ‘Μακεδονισμού’ στη Βόρεια Μακεδονία, ο μακεδονισμός είναι ρατσιστική θεωρία», λέει ο ιστορικός της Βουλγαρικής Ακαδημίας, Βόιν Μπούζινοφ.

Σε δηλώσεις του στο Εθνικό Ραδιόφωνο της Βουλγαρίας επεσήμανε ότι το σημαντικότερο πρόβλημα για τη βουλγαρική κυβέρνηση είναι η διατήρηση της βουλγαρικής εθνικής ταυτότητας ενόψει της ολοένα και πιο επιθετικής ιδεολογίας.

«Ο Μακεδονισμός απαιτεί να αποκτήσει ευρωπαϊκή νομιμότητα. Θα το αφήσουμε αυτό; Δεν πρέπει να το  επιστρέψουμε. Το γεγονός ότι ορισμένες χώρες σιωπούν αυτή τη στιγμή δεν σημαίνει ότι δεν ακούγεται η βουλγαρική θέση, όλοι ακολουθούν τα δικά τους συμφέροντα,  είπε ο Μπούζινοφ, σύμφωνα με το News.bg

Όπως είπε, πιστεύει ότι το Βερολίνο θα εξακολουθήσει να έχει την ίδια θέση, η οποία θα βάλει τη Βουλγαρία σε δύσκολη θέση.

«Η Βουλγαρία βρίσκεται σε μια πολύ ευαίσθητη κατάσταση. Η Ελλάδα έπλυνε τα χέρια της με υπέροχο τρόπο με τη Συμφωνία των Πρεσπών, και ενώπιον του ευρωπαϊκού κοινού είμαστε ο κύριος ένοχος για την καθυστέρηση των διαδικασιών ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης στα Δυτικά Βαλκάνια, λέει ο ιστορικός Μπούζινοφ.

 

Denesen

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr