Ρωσικό ελικόπτερο Mi-24 καταρρίφθηκε από το Αζερμπαϊτζάν πάνω από την Αρμενία


Νοέμβριος 9, 2020. 19:36

Μόσχα.

Ρωσικό ελικόπτερο τύπου Mi-24 καταρρίφθηκε στον εναέριο χώρο της Αρμενίας κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άτομα, ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας αργά το απόγευμα της 9ης Νοεμβρίου.

Το περιστατικό συνέβη στις 17:30 ώρα Μόσχας. Το ελικόπτερο συνόδευσε ένα κομβόι της ρωσικής στρατιωτικής βάσης και χτυπήθηκε από MANPADS.

«Στις 9 Νοεμβρίου περίπου στις 17.30 ώρα Μόσχας,  ρωσικό ελικόπτερο Mi-24  χτυπήθηκε  από το έδαφος με Manpads,  καθώς συνόδευε μια αυτοκινητοπομπή της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης στο έδαφος της Δημοκρατίας της Αρμενίας, βρισκόμενο στον αρμενικό εναέριο χώρο κοντά οικισμό  Γεράσχ, στα σύνορα της Αυτόνομης Δημοκρατίας του Ναχιτσεβάν (Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν).

Ως αποτέλεσμα του πυραύλου, το ελικόπτερο έχασε τον έλεγχο και έπεσε σε μια ορεινή περιοχή στο έδαφος της Αρμενίας. 

Δύο μέλη του πληρώματος σκοτώθηκαν, ένα κατάφερε να διασωθεί τραυματισμένο, διακομίστηκε στο αεροδρόμιο της χώρας. 

Η διοίκηση της 102ης ρωσικής στρατιωτικής βάσης διεξάγει έρευνα για να εξακριβώσει την ταυτότητα εκείνων που πυροβολούν το ρωσικό ελικόπτερο », δήλωσε το ρωσικό στρατιωτικό τμήμα.

Πηγή: https://regnum.ru


 Συγνώμη από το Αζερμπαϊτζάν


Λίγο αργότερα, το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν ανέφερε ότι τα στρατεύματα της χώρας κατέρριψαν κατά λάθος ένα ρωσικό ελικόπτερο. Το υπουργείο ζήτησε συγγνώμη από τη ρωσική πλευρά. Το Μπακού είναι έτοιμο να πληρώσει αποζημίωση για το ελικόπτερο που κατέρριψε, είπε το υπουργείο.

Το Υπουργείο Εξωτερικών του Αζερμπαϊτζάν διαβεβαίωσε ότι το τραγικό συμβάν δεν απευθύνεται στη ρωσική πλευρά. Το υπουργείο εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για το θάνατο των μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr