Αλβανοί της νότιας Σερβίας συμπαρατάσσονται με τους κατηγορούμενους στο Δικαστήριο της Χάγης

 


Νοέμβριος 9, 2020. 18:49

Κοσσυφοπέδιο.

Εκπρόσωποι του «Απελευθερωτικού Στρατού για το Πρέσεβο, Μέντβεντζα και Μπουγιάνοβατς»- UÇPMB, συναντήθηκαν σήμερα με τον υπουργό Δικαιοσύνης του Κοσόβου, Σελίμ Σελίμι, για να υποστηρίξουν τους πρώην διοικητές του «Απελευθερωτικού Στρατού Κοσσυφοπεδίου»- UÇK που οδηγήθηκαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου.

Σε συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν ότι αυτή με αυτήν τη συνάντηση θέλουν να στείλουν ένα μήνυμα ότι οι μαχητές του UÇPMB και του  είναι αθώοι και ότι πιστεύουν στην καθαρότητα αυτού του πολέμου.

Ο Σακίρ Σακίρι, εκπρόσωπος του Απελευθερωτικού Στρατού του Πρέσεβο, Μέντβεντζας και Μπουγιάνοβατς, δήλωσε ότι ο πόλεμος του UÇK ήταν καθαρός. Είπε ότι οι πρώην ηγέτες του Απελευθερωτικού Στρατού του Κοσσυφοπεδίου που συνελήφθησαν από το Ειδικό Δικαστήριο, θα βγουν αθώοι την επόμενη εβδομάδα.

Ο Κοσοβάρος υπουργός Selimi είπε ότι πιστεύει στη δικαιοσύνη και ότι ο πολεμιστές του UÇK, όπως και του UÇPMB θα απαλλαγούν από τις κατηγορίες.

Ο Γιακούμπ Κρασνίκι στο Δικαστήριο της Χάγης 

Σύμφωνα με αλβανικές πηγές, τόσο ο πρώην πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου, Χασίμ Θάτσι, όσο και πρώην πρόεδρος της Συνέλευσης, Γιακούμπ Κρασνίκι, αρνήθηκαν σήμερα όλες τις κατηγορίες στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης.

Shqiptaria, KosovaPress

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr