Οι παν-τουρκικές φιλοδοξίες της Τουρκίας στην επίθεση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

φωτό από την πρόσφατη επίσκεψη του Μπινάλι Γιλντιρίμ στο Μπακού

Νοέμβριος 5, 2020. 08:09

Σε άρθρο σχετικά με την επίσκεψή του στο Μπακού, ο Τούρκος δημοσιογράφος Κουρσάντ Ζορλού (σημ. Kürşad Zorlu) αποκάλυψε τους πανκουρκικούς στόχους και τα σχέδια του Αζερμπαϊτζάν και της Τουρκίας. 

Αυτό αναφέρθηκε από το "Armenpress", σχετικά με το κείμενο του δημοσιογράφου που δημοσιεύτηκε στην Haberturk.

Σε άρθρο σχετικά με την επίσκεψή του στο Μπακού με την αντιπροσωπεία του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας, Μπινάλι Γιλντιρίμ, και τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Ιλχάμ Αλίγιεφ, ο δημοσιογράφος έγραψε ότι «αν και δεν λέγονται πολλά, ο αγώνας του Καραμπάχ είναι σημαντικός για τον τουρκικό κόσμο».

Ο Κουρσάντ Ζορλού εξηγεί τη διαδικασία στο Καραμπάχ από την άποψη του παντουρκισμού, δηλαδή, «Άξονας Τουρκίας-Ναχιχεβάν-Ζανγκζούρ-Ταμπρίζ-Κασπίας Θάλασσας».

"Εάν αυτό το ζήτημα επιλυθεί εντός αποδεκτών ορίων, είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθεί μια νέα ισορροπία (τουρκικής) εξουσίας στην ευρασιατική περιοχή», έγραψε ο δημοσιογράφος, όπως σημειώνει η αρμενική ιστοσελίδα “Yerevan 24”.

Ο Τούρκος αρθρογράφος, ο οποίος ενημερώθηκε για τις αντιδράσεις των Αρμενίων σχετικά με τις απόψεις του περί του παντουρκισμού, θα σημειώσει στην Haberturk:


«Το γεγονός ότι μερικές εφημερίδες στην Αρμενία με επιτέθηκαν μετά το χθεσινό άρθρο μου αποκαλύπτει την απελπισία τους. Εάν αυτή η κατάσταση θα τερματίσει την κατοχή στο Καραμπάχ. Η Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, η Γεωργία, το Ιράν, το Ναχιτσεβάν, και ακόμη και αυτό, θα αποκαλύψουν νέες δυνατότητες συνεργασίας στην περιοχή όπου η Αρμενία ενοχλείται από αυτό».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr