Τουρκία: «Επιτυχημένη η πτήση του drone Akinci»


Νοέμβριος 4, 2020. 22:59

« Το νέο μη επανδρωμένο εναέριο όχημα Akinci, απογειώθηκε από το Çorlu και αφού πραγματοποίησε μια πλήρως αυτόματη προσγείωση και απογείωση σε απομακρυσμένο διάδρομο χωρίς σταθμό ελέγχου, επέστρεψε», αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Το  μη επανδρωμένο αεροσκάφος «Bayraktar AKINCI», του οποίου οι δοκιμές συνεχίζονται στο Κέντρο Εκπαίδευσης Πτήσεων, στο αεροδρόμιο Τσορλού (Çorlu) μετά από δοκιμές αναγνώρισης του συστήματος που πραγματοποιήθηκαν σε υψόμετρο 20 χιλιάδων ποδιών, προκειμένου να δοκιμαστεί η ικανότητα προσγείωσης και απογείωσης σε άλλο διάδρομο χωρίς σταθμό ελέγχου, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πλήρως αυτόνομη προσγείωση και απογείωση σε διάδρομο που δεν υπήρχε σταθμός ελέγχου και επέστρεψε στο Τσορλού.

 

«Προσπάθεια προσγείωσης σε απομακρυσμένο διάδρομο»

 

«Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «AKINCI Prototip 1» απογειώθηκε για πρώτη φορά από το Çorlu. Πραγματοποιήσαμε δοκιμές αναγνώρισης του συστήματος σε μεσαίο υψόμετρο. Μετά από αυτό, προσπαθήσαμε να προσγειωθούμε σε απομακρυσμένο διάδρομο. Πρώτα πλησίασε, κατέβηκε, και στη δεύτερη προσπάθεια έβαλε τους τροχούς στην πίστα και σηκώθηκε πάλι. Τώρα το επιστρέψαμε στο Çorlu. Καλή τύχη για τη χώρα μας και το έθνος μας», δήλωσε ο επικεφαλής της εταιρείας Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ.

 


Η πρώτη πτήση πραγματοποιήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου 2019

 

Το Bayraktar AKINCI πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση στις 6 Δεκεμβρίου 2019. Η διαδικασία ολοκλήρωσης του τρίτου πρωτοτύπου του έργου «Bayraktar AKINCI TİHA», όπου η πρώτη παράδοση προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί έως το τέλος του έτους, συνεχίζεται στο Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης και Παραγωγής Baykar.

Το τρίτο πρωτότυπο θα σταλεί στη Διοίκηση του αεροδρομίου Çorlu για να εκτελέσει δοκιμαστικές πτήσεις μετά την ολοκλήρωσή του.

 

Yeni Akit

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr