Τουρκία: «Ο ΥΠΕΞ των ΗΑΕ ομολόγησε την εχθρότητά του»


Νοέμβριος 27, 2020. 19:10

Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στα θέματα της Ανατολικής Μεσογείου έλαβε μια σαφή θέση εναντίον της Τουρκίας μαζί με την Ελλάδα, την Αίγυπτο και τη Γαλλία, σημειώνει HaberTurk.

Συγκεκριμένα, ο Ανουάρ Γκαργκάς, υπουργός Εξωτερικών των ΗΑΕ,  δήλωσε ότι επιδιώκει γεωστρατηγική συνεργασία με ορισμένες αραβικές χώρες για την αντιμετώπιση της περιφερειακής επιρροής των ριζοσπαστικών χωρών όπως η Τουρκία και το Ιράν με τις οποίες δεν υπάρχουν παραδοσιακοί δεσμοί, τονίζοντας ότι οι χώρες αυτές έχουν αναμειχθεί σε περιοχές που δεν έχουν συμφέροντα.

«Είμαστε μια μεγάλη οικονομία αλλά μια μικρή χώρα»

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γκαργκάς δήλωσε ότι εκπροσωπεί μια μικρή χώρα αλλά με μεγάλη οικονομία ότι κάνει όλα τα βήματα της με φιλικές και συμμαχικές χώρες  κατά της Τουρκία η οποία παραμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις του αραβικού κόσμου, της Αιγύπτου, της Ελλάδας και της Γαλλίας με τις οποίες συνεργάζεται λαμβάνοντας θέση εναντίον της Τουρκίας.

«Θα μας βοηθήσει η πολιτική των ΗΠΑ»

Όταν ρωτήθηκε για το πως θα αντιδράσει ο Τζο Μπάιντε, ο οποίος κέρδισε τις προεδρικές εκλογές, στη συμφωνία ομαλοποίησης με το Ισραήλ υπό την ηγεσία του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο Γκαργκάς έδωσε την ακόλουθη απάντηση:

«Η κυβέρνηση Τραμπ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίτευξη της ειρηνευτικής συμφωνίας. Αλλά, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, θα υποστηρίξει γρήγορα τη συμφωνία.  Τι πρέπει να γνωρίζουμε εδώ. Δεν είναι πολιτική του Τραμπ ή του Μπάιντεν αλλά η πολιτική των ΗΠΑ. Και αυτή θα μας βοηθήσει πολύ», είπε

Οι θέσεις του υπουργού των ΗΑΕ εκφράστηκαν κατά τους Μεσογειακούς Διαλόγους 2020 που έγιναν με πρωτοβουλία του Ιταλικού υπουργείου Εξωτερικών μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου απάντησε επίσης για το ζήτημα της Λιβύης και την εξομάλυνση των σχέσεων με το Ισραήλ, όπως σημειώνεται.


--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr