Ιράν: Δολοφονήθηκε ανώτερος πυρηνικός φυσικός


Νοέμβριος 27, 2020. 18:52

Ο επιστήμονας Μόχσεν Φαχριτζάντ (Mohsen Fakhrizadeh), ένας από τους βασικούς παράγοντες του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, σκοτώθηκε σε τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Αμπσέρντ της επαρχίας της Τεχεράνης, όπως αναφέρει η τουρκική NTV.

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανακοίνωσε ότι ο Ιρανός πυρηνικός φυσικός Φαχριτζάντ τραυματίστηκε σοβαρά στην τρομοκρατική επίθεση στην περιοχή Αμπσέρντ το απόγευμα και πέθανε στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκε.

 

Στην ανακοίνωση αναφέρεται, «Δυστυχώς, οι γιατροί δεν κατάφεραν να σώσουν τον Φαχριτζάντ, ο οποίος ανέβηκε στο βαθμό του μάρτυρα με τον επιστημονικό του αγώνα με την πάροδο των ετών», είπε. 

Από την άλλη πλευρά, το όνομα του Mohsen Fakhrizadeh, γνωστό ως αρχιτέκτονας του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν, αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην παρουσίαση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν τον Μάιο του 2018, όπως σημειώνεται.

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr