Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020

«Πρόκληση η αλβανική σημαία στο σερβικό κοινοβούλιο»


Νοέμβριος 27, 2020. 18:31

Βελιγράδι.

Ο πρόεδρος του σερβικού κοινοβουλίου, Ίβιτσα Ντάσιτς, αντέδρασε στην εμφάνιση της αλβανικής σημαίας στη Συνέλευση και την χαρακτήρισε ως πρόκληση του Αλβανού βουλευτή Σαΐπ Καμπέρι.

Ο Ντάσιτς χαρακτήρισε την πράξη του Καμπέρι ως ‘υπέρβαση’ για την Ημέρα της Σημαίας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 28 Νοεμβρίου και όπως είπε δεν μπορεί να γίνεται στη Σερβία αυτό που γίνεται στη Βόρεια Μακεδονία και το Μαυροβούνιο.

Ωστόσο, εξέφρασε την ικανοποίησή του ότι τουλάχιστον στα έδρανα της Βουλής τοποθέτησε την αλβανική μαζί με τη σερβική σημαία.

«Είμαι ικανοποιημένος που ο Καμπέρι έβαλε και τη σημαία της Σερβίας γιατί σπάνια το κάνει. Άλλωστε την Ημέρα της Αλβανικής Σημαίας την επισημαίνουν όλοι από τη Βόρεια Μακεδονία ως το Μαυροβούνιο», είπε ο Ντάσιτς στην «TV Prva».

Ο  Αλβανός βουλευτής του σερβικού Κοινοβουλίου Σαΐπ Καμπέρι ζήτησε την Πέμπτη αλλαγές στον Νόμο για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες των Εθνικών Μειονοτήτων και συμβολικά έβαλε την αλβανική σημαία στον κοινοβουλευτικό έδρανο που καθόταν, αλλά με την επιμονή του προέδρου του κοινοβουλίου αναγκάστηκε να την αφαιρέσει.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr