Σκόπια: Εστάλη η πρώτη στρατιωτική αποστολή στο Κοσσυφοπέδιο


Νοέμβριος 1, 2020. 21:45

Η πρώτη στρατιωτική αποστολή που απαρτίζεται από 44 στρατιώτες της Βόρειου Μακεδονιας, ξεκίνησε σήμερα από το στρατόπεδο «Κούζμαν Γιοσιόφσκι- Πίτου» του Τέτοβο για το Κοσσυφοπέδιο, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Άμυνας Ραντμίλα Σεκερίνσκα.

Όπως έγραψε στη σελίδα της στα κοινωνικά δίκτυα, το Σώμα θα τεθεί υπό την Γενική Διοίκηση των Δυνάμεων του Κοσσφοπεδίου- KFOR, για τους επόμενους έξι μήνες και θα υπηρετήσει στη διοίκηση της Δυτικής Περιοχής.

«Σας περιμένουμε σε έξι μήνες, υγιείς και ζωντανοί στην πατρίδα, πλουσιότεροι σε εμπειρία από την πρώτη μας αποστολή ως μέλος του ΝΑΤΟ», έγραψε η υπουργός, σύμφωνα με την Βέτσερ.

Η σερβική Politika, για το ίδιο θέμα, σημειώνει ότι από το νέο έτος υπάρχει σχέδιο για την αύξηση της συμμετοχής της Βόρειας Μακεδονίας,  μετά την πρώτη εναλλαγή σε 60 στρατιώτες και από το καλοκαίρι του επόμενου έτους  η αποστολή θα ξεπεράσει τους 100 στρατιώτες.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr