Αλβανία: Λόγω πλαστών πιστοποιητικών για ‘Covid 19’ η Ελλάδα κλείνει τα σύνορα


Νοέμβριος 19, 2020. 15:58

Μετά το δημοσίευμα από το αλβανικό Top Channel ότι εκδίδονται πλαστά πιστοποιητικά για τον Covid 19 τα οποία αγοράζουν οι Αλβανοί για περάσουν στην Ελλάδα, υπήρξε άμεση αντίδραση από την ελληνική κυβέρνηση, όπως σημειώνει αλβανικό δημοσίευμα.

Έτσι, από αύριο, 20 Νοεμβρίου, η συνοριακή διέλευση Καπεστίτσας/Κρυσταλλοπηγής θα παραμείνει κλειστή, και οι ταξιδιώτες θα πρέπει να μεταβαίνουν στη συνοριακή διέλευση της Κακαβιάς.

Για τους Αλβανούς, η διέλευση των συνόρων γίνεται μόνο με αρνητικό τεστ κορωνοϊού και μόνο στην Κακαβιά  υπάρχει η δυνατότητα άμεσης επαλήθευσης.

Πρόσφατα, οι ελληνικές αρχές ενημερώθηκαν, μετά τις πληροφορίες των ελληνικών υπηρεσιών ασφαλείας, ότι στην περιοχή της Κορυτσάς  υπάρχουν εργαστήρια που παραποιούν τις απαντήσεις των αρνητικών δοκιμών του COVID-19 PCR, τα οποία εξυπηρετούν μαζί με τη φόρμα PFL, για να εισέλθουν στην ελληνική επικράτεια.

Η Κωνσταντίνα Τομάι, πιάστηκε με πλαστό πιστοποιητικό, αλλά κατάφερε να διαφύγει, και δεν συνελήφθη.

 Πριν από δύο ημέρες, δύο Αλβανοί πολίτες συνελήφθησαν στην ελληνική επικράτεια με ψευδή στοιχεία τεστ, οι οποίοι δήλωσαν στις ελληνικές αρχές ότι είχαν πραγματοποιήσει τις δοκιμές σε ταξιδιωτικό γραφείο στην Κορυτσά. Διαφαίνεται ότι Αλβανοί αστυνομικοί που υπηρετούσαν σε αυτό το συνοριακό σημείο πιθανότατα εμπλέκονται στην υπόθεση.

Οι συλληφθέντες είναι οι: Idajet Tocka και Ina Veliu.

 Σύμφωνα με την ελληνική υπηρεσία πληροφοριών, οι έμποροι εκμεταλλεύτηκαν την έλλειψη ομάδας γιατρών να πραγματοποιήσουν ταχείες δοκιμές στη διέλευση των συνόρων, μετατρέποντας τα τελωνεία  Καπεστίστας σε κόκκινο σημείο για μόλυνση με Covid 19,  στη βόρεια Ελλάδα.

Top Channel

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr