Το Ισραήλ και η Ρουμανία ξεκινούν κοινή παραγωγή στρατιωτικών drone


Νοέμβριος 3, 2020. 21:03

Η ισραηλινή Elbit Systems, με τη ρουμανική Romaero i Avioane Krajova  θα ξεκινήσουν την κοινή παραγωγή των drone Hermes 450 στην Κραϊόβα το επόμενο έτος. 

Πριν το 2000 η  «Avioane» παρήγαγε τα αεροσκάφη J-22 Orao ή IAR-93 με τη γιουγκοσλαβική βιομηχανία.

Προβλέπεται επίσης να ανοίξει ένα κέντρο συντήρησης και επισκευής drone στο Βουκουρέστι και η Elbit έχει ήδη υπογράψει συμφωνία για μεταφορά τεχνολογίας με Ρουμάνους εταίρους τον Μάιο . Θα είναι το πρώτο εργοστάσιο μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων αυτής της ισραηλινής εταιρείας στο έδαφος της ΕΕ.

Το Hermes 450 είναι ένα από τα πιο κοινά drone αυτού του τύπου στην παγκόσμια αγορά και χρησιμοποιείται από τον στρατό, την αστυνομία και τις υπηρεσίες ασφαλείας για αναγνώριση, επιτήρηση και μετάδοση επικοινωνιών.

Η ισραηλινή Elbit διαθέτει τέσσερις εγκαταστάσεις παραγωγής στη Ρουμανία και υπήρξε στρατηγικός εταίρος του Βουκουρεστίου στον εκσυγχρονισμό στρατιωτικού εξοπλισμού και ειδικής βιομηχανίας επί 27 χρόνια.

Συμμετείχαν στα προγράμματα εκσυγχρονισμού των αεροσκαφών MiG-21, του ελικοπτέρου Puma και παρείχαν εξαρτήματα για τα πολεμικά οχήματα Piran (τα οποία κατασκευάζονται επίσης στη Ρουμανία) σε διάφορους προσομοιωτές.

Με την έναρξη κοινής παραγωγής μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων, οι ειδικές βιομηχανίες των δύο χωρών ενισχύουν περαιτέρω την υφιστάμενη συνεργασία και δημιουργούν νέες θέσεις εργασίας.

Το Hermes 450 μπορεί να παραμείνει στον αέρα για έως και 20 ώρες με μέγιστο υψόμετρο πτήσης 5.500 μέτρα και έχει εμβέλεια 300 χιλιομέτρων από τον επίγειο σταθμό.

 

 Τέτοια αεροσκάφη βρίσκονταν στο οπλοστάσιο της κρατικής ασφάλειας της Βόρειας Μακεδονίας , σε μια μυστική μονάδα που διαλύθηκε το 2020.

 

Η βασική ιδέα είναι ότι το εργοστάσιο drone στη Ρουμανία θα παράγει για εξαγωγή, αλλά σύμφωνα με τα επίσημα σχέδια του Βουκουρεστίου, η Ρουμανία  προτίθεται να αγοράσει 9 drone για τις ένοπλες δυνάμεις, είναι πιθανό η επιλογή να είναι ισραηλινά αεροσκάφη.

--

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr