Η Αραβική Άνοιξη ζημίωσε τη Λιβύη κατά 600 δισεκατομμύρια δολάρια


Δεκέμβριος 19, 2020. 15:53

 

Εάν δεν ληφθούν μέτρα για την επαναφορά της οικονομίας της Λιβύης, από το 2021  έως το 2025, σε μια παραγωγική δραστηριότητα όπως ήταν μεταξύ στο παρελθόν, θα καταγραφεί συνολική απώλεια εσόδων για τη χώρα, ύψους ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων από το 2011 ως το 2025, όπως σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

 

Η Λιβύη συνεχίζει να εκπλήσσει την παγκόσμια αγορά πετρελαίου, φτάνοντας ήδη σε επίπεδο παραγωγής 1,3 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα. 

Η κατάπαυση του πυρός, που ανακοινώθηκε πριν από περίπου δύο μήνες, ανοίγει το δρόμο για μια συζήτηση για το οικονομικό μέλλον της χώρας που αναδύεται από τις εμφύλιες διαμάχες.

Πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ δείχνει ότι η απώλεια εσόδων της Λιβύης από την έναρξη του εμφυλίου πολέμου- τον Φεβρουάριο του 2011- έφτασε τα 575 δισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό περιλαμβάνει την απώλεια εσόδων από την πώληση πετρελαίου, τη μείωση των επενδύσεων, τη διαφθορά και άλλα. 

Οι γειτονικές χώρες όπως η Τυνησία, το Σουδάν και η Αίγυπτος επηρεάστηκαν επίσης από την οικονομική κρίση της Λιβύης, καθώς αυτές οι χώρες απασχολούσαν μεγάλο αριθμό εργαζομένων στην οικονομία της Λιβύης. 

Οι συντάκτες της μελέτης προειδοποιούν ότι εάν δεν ληφθούν μέτρα για να επιστρέψει η οικονομία στην πορεία  που είχε, μέχρι το 2025, θα υπάρξει απώλεια εσόδων για άλλα 400 δισεκατομμύρια δολάρια και συνολική απώλεια 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων, όπως σημειώνει το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr