Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ δίνει μισό εκατομμύριο δολάρια για την καταπολέμηση της διαφθοράς στη Σερβία


Δεκέμβριος 6, 2020. 15:30

 

Το Προεδρείο του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την επιβολή του νόμου και την καταπολέμηση της διεθνούς διακίνησης ναρκωτικών θα διαθέσει έως και 500.000 δολάρια για ένα project που ονομάζεται «Πολίτες κατά της διαφθοράς», το οποίο θα εφαρμοστεί στη Σερβία, όπως γράφει η σερβική Νόβι Στάνταρντ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πρωτοβουλία αποσκοπεί στο να βοηθήσει στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας των πολιτών που θα «συνεργάζεται πλήρως με τη σερβική κυβέρνηση πολιτικά και μέσω του δικαστικού συστήματος με έμφαση στην καταπολέμηση της διαφθοράς».

 

«Το σχέδιο έργου « Πολίτες ενάντια στη διαφθορά», στοχεύει στην ενίσχυση μεταξύ θεσμών του τομέα της δικαιοσύνης και του κράτους δικαίου με τον πληθυσμό που υπηρετούν, παρέχοντας υποστήριξη σε τοπικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών», αναφέρει το κείμενο.

Αυτοί που θα συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία θα εκτελέσουν καθήκοντα που στοχεύουν στην ενίσχυση του κράτους δικαίου και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Σερβία, συμβάλλοντας στην αύξηση της λογοδοσίας και της διαφάνειας των κρατικών αρχών, με τη συμμετοχή των νέων σε αυτές τις διαδικασίες και τη διασφάλιση της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και της ελευθεροτυπίας.

 

 Αμερικανική Χρηματοδότηση σε ΜΚΟ

 

Σερβικές μη κυβερνητικές οργανώσεις και εκπαιδευτικά ιδρύματα ικανά να εκπληρώσουν τα καθορισμένα καθήκοντα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για επιχορήγηση. 

Σύμφωνα με το έγγραφο, θα δοθούν συνολικά πέντε επιχορηγήσεις για την υλοποίηση του έργου, το μέγεθος του οποίου μπορεί να κυμαίνεται από 50 χιλιάδες έως 100 χιλιάδες δολάρια.

Αυτό το καλοκαίρι, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε σχέδια για τη χορήγηση επιχορήγησης σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς που θα βοηθήσουν στην «ενίσχυση των δεσμών» μεταξύ των πολιτών της Σερβίας και των Ηνωμένων Πολιτειών και θα διευκολύνει επίσης την είσοδο της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Нови стандард

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr