Αίγυπτος: Συνελήφθη ιδιοκτήτης αλυσίδας καταστημάτων για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας


Δεκέμβριος 6, 2020. 09:24

Κάιρο.


Οι υπηρεσίες ασφαλείας συνέλαβαν τον ιδιοκτήτη της αλυσίδας καταστημάτων «Al-Tawhid» και «Al-Nour», Σαΐντ Ρατζάμπ αλ Σουέρκι, με την κατηγορία της χρηματοδότησης της τρομοκρατικής ομάδας (Μουσουλμανικής Αδελφότητας) και οι αρμόδιες αρχές θα αρχίσουν εκτενή έρευνα για τις δραστηριότητές του.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αλ Σουέρκι είχε δικαστεί πρόσφατα με  κατηγορίες για προσβολή της αιγυπτιακής σημαίας, αφού τα καταστήματά του πουλούσαν παπούτσια με την απεικόνιση της αιγυπτιακής σημαίας στα πέλματα.

 

Η Εισαγγελία του Καΐρου παρέπεμψε τον αλ Σουέρκι, σε δικαστήριο με την κατηγορία της  προσβολή της αιγυπτιακής σημαίας, σύμφωνα με τον Νόμο αριθ. 41 του 2014 που εκδόθηκε από τον πρώην Πρόεδρο Αντλί Μανσούρ, όπως γράφει η Sada al Balad.

 

Σύμφωνα, εξάλλου, με την “al masry al youm”, ο Σουέρκι, είχε καταδικαστεί παλαιότερα σε 7 χρόνια φυλάκισης για πλαστά διαζύγια, ενώ διατηρούσε παράνομα συγχρόνως 5 συζύγους.

Κατόπιν έφεσης, τότε, η ποινή του μειώθηκε σε 3 χρόνια.

 --

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr