Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2020

Η Τουρκία καταδίκασε την κατάληψη τουρκικού εμπορικού σκάφους από δυνάμεις του Χαφτάρ


Δεκέμβριος 8, 2020. 22:03

 

Σε ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανέφερε ότι πρέπει να ληφθούν αμέσως μέτρα για να διασφαλιστεί ότι το πλοίο θα συνεχίσει το ταξίδι του και προειδοποίησε ότι όσοι στοχεύουν τα τουρκικά συμφέροντα στη Λιβύη θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι». 

«Η στόχευση των τουρκικών συμφερόντων στη Λιβύη θα έχει σοβαρές συνέπειες και αυτά τα στοιχεία (που στοχεύουν τα τουρκικά συμφέροντα) θα θεωρούνται νόμιμοι στόχοι», πρόσθεσε.

Η Τουρκία καταδίκασε την Τρίτη την κατάληψη ενός από τα πλοία της στη Μεσόγειο, από δυνάμεις του Χαλιφα Χαφτάρ, λέγοντας ότι πρέπει να επιτραπεί να συνεχίσει το ταξίδι της στη δυτική Λιβύη και προειδοποιώντας για πιθανή αντίποινα.

Σύμφωνα με πηγές οι δυνάμεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης κατέλαβαν το τουρκικό πλοίο Mabrouka με σημαία Τζαμάικας που είχε πορεία προς τη Μισράτα. Τουρκική πηγή ανέφερε ότι το πλοίο μετέφερε φάρμακα και ιατρικά προϊόντα, σύμφωνα με την AHaber.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr