Μαυροβούνιο: Υπουργός της νέας κυβέρνησης δεν αναγνωρίζει την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου


Δεκέμβριος 9, 2020. 19:00

Ποντγκόριτσα.

Οι νέες κυβερνητικές αρχές του Μαυροβουνίου, δεν ξεκίνησαν σωστά, άρχισαν προβλήματα με το Κοσσυφοπέδιο και την αναγνώρισή του, γράφει αλβανικό δημοσίευμα.

Η υπουργός Υγείας του Μαυροβουνίου, Γιέλενα Μποροβίνιτς- Μπόγιοβιτς, σήμερα, σε επίσημο έγγραφο έγραψε το Κοσσυφοπέδιο με ένα αστεράκι υποσημείωσης, παρόλο που το Μαυροβούνιο έχει αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του.

Η Σέρβα υπουργός στη νέα κυβέρνηση στο έγγραφο για τα νέα μέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού τόνισε το Κοσσυφοπέδιο με αστερίσκο, χωρίς υποσημείωση.


Το Μαυροβούνιο μέχρι στιγμής δεν έχει καθορίσει το Κοσσυφοπέδιο με αστερίσκο, μόνο σε ειδικές περιστάσεις όταν η Σερβία είχε επιμείνει για γίνει έτσι σε διεθνή συνέδρια, όπου συμμετείχε και το Κοσσυφοπέδιο.

Το Μαυροβούνιο αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσσυφοπεδίου το 2008 και προηγούμενες κυβερνήσεις και υπουργοί δεν έχουν προβεί σε παρόμοια σκάνδαλα, αλλά έχουν υποστηρίξει το κράτος του Κοσσυφοπεδίου, όπως σημειώνεται.
Η νέα κυβέρνηση του Μαυροβουνίου σχηματίστηκε από τα σερβικά κόμματα και του κόμματος  URA, με επικεφαλής τον Αλβανό Ντράταν Αμπάζοβιτς. Ο τελευταίος έχει υποσχεθεί ότι δεν θα αποσυρθεί η αναγνώριση του Κοσσυφοπεδίου, και τώρα αναμένεται η αντίδρασή του.

Info Shqip

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr