Τουρκικά και ισραηλινά όπλα στην παρέλαση της Νίκης στο Αζερμπαϊτζάν


Δεκέμβριος 10, 2020. 21:17

Τα τουρκικά εξοπλισμένα UAV που άλλαξαν την πορεία του πολέμου, παίζοντας σημαντικό ρόλο στη νίκη στο Καραμπάχ με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί η εισβολέας Αρμενία, παρουσιάστηκαν στην παρέλαση  της Νίκης στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, γράφει η τουρκική Aksam.


Σύμφωνα, επίσης, με την TAH Sanvunma,  στην παρέλαση συμμετείχαν και όπλα που οι Αζέροι είχαν λάβει από την Elbit Systems Cobra (Ισραήλ), δίνοντας την υπεροχή στον στρατό του Αζερμπαϊτζάν έναντι της Αρμενίας.


Η Aksam σημειώνει ότι «οι ειδικοί δηλώνουν ότι το Ναγκόρνο Καραμπάχ είναι ένα σημαντικό παράδειγμα που δείχνει ότι τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα τα οποία είναι εξοπλισμένα, μπορούν να επηρεάσουν σημαντικά την εξέλιξη του πολέμου και ιδιαίτερα σε συγκρούσεις όπου δεν λαμβάνονται υπόψη».



 Όπως επισημαίνεται μετά από τον πόλεμο αυτόν, θα αυξηθεί σημαντικά η ζήτηση των εξοπλισμένων UAV που φτιάχνει η Τουρκία.



Σημειώνεται ότι κατά την παρέλαση στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν, ο πρόεδρος της Τουρκίας, που παρευρίσκονταν,  δήλωσε ότι «πρέπει να αλλάξει η ηγεσία στην Αρμενία (!)» και ότι μετά το τέλος του πολέμου  αυτού «οι μάχες δεν σταματούν αλλά συνεχίζονται σε άλλους τομείς».

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr