Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2020

Αλβανία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Εσωτερικών μετά τις βίαιες διαδηλώσεις


Δεκέμβριος 10, 2020. 20:49

Ο υπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας, Σαντέρ Λεσάι παραιτήθηκε μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις βίαιες διαδηλώσεις των Αλβανών στο κέντρο της πρωτεύουσας,  για τη δολοφονία του 25χρονου Κλόντιαν Ράσα.

Ο 25χρονος δολοφονήθηκε την Τρίτη, αφού δεν απάντησε στα αιτήματα των αστυνομικών να σταματήσει την παραβίαση  των  κυβερνητικών μέτρων για απαγόρευση της κυκλοφορίας, λόγω του Covid-19,  που ισχύει κατά τη διάρκεια της νύχτας.

 

Η δολοφονία του νεαρού άνδρα οδήγησε σε διαδηλώσεις στα Τίρανα χθες το βράδυ απαιτώντας την παραίτηση του υπουργού Εσωτερικών.

 


Αρκετές εκατοντάδες διαδηλωτών διαμαρτυρήθηκαν παρά τη βροχή, παραβιάζοντας την απαγόρευση συγκέντρωσης περισσότερων των δέκα ατόμων που επιβλήθηκαν από την κυβέρνηση.

Ο πρωθυπουργός, Έντι Ράμα, ο οποίος σήμερα νωρίς το απόγευμα επισκέφθηκε την οικογένεια του δολοφονηθέντος, δήλωσε στην ομιλία του ότι ο υπουργός Εσωτερικών «έχει επιδείξει αίσθημα ευθύνης προς τον πολίτη».

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr