Ρωσικά πλοία από το Στόλο της Βαλτικής εισήλθαν στη Μεσόγειο Θάλασσα


Δεκέμβριος 30, 2020. 21:26

Η κορβέτα του στόλου της Βαλτικής «Στόικι» [Стойкий], συνοδευόμενη από το δεξαμενόπλοιο «Kola» [Кола] και το ρυμουλκό «Γιακόβ Γκρεμπέλσκι» [Яков Гребельский ], πέρασε από το Στενό του Γιβραλτάρ στη Μεσόγειο Θάλασσα.

Σύμφωνα με ρωσικό δημοσίευμα , αυτό αναφέρθηκε από το γραφείο Τύπου του Στόλου.

"Κατά τη διάρκεια του πλου, το πλήρωμα της κορβέτας «Στόικι»  θα εκτελέσει πολλές διαφορετικές αποστολές εκπαίδευσης μάχης, όπως ασκήσεις επικοινωνίας, αντιαεροπορικών και ανθυποβρυχιακών δράσεων, καθώς και αναπλήρωση προμηθειών από τη θάλασσα με διάφορους τρόπους», δήλωσε ο  Ρομάν Μαρτόφ, επίσημος εκπρόσωπος του στόλου της Βαλτικής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το ελικόπτερο Ka-27 του πλοίου και σώμα πεζοναυτών βρίσκονται επί της κορβέτας.

Ο Μαρτόφ πρόσθεσε ότι το κύριο καθήκον της εκστρατείας είναι «να εξασφαλίσει ναυτική παρουσία και να επιδείξει τη σημαία του Αγίου Ανδρέα σε διάφορες περιοχές του Ατλαντικού, της Μεσογείου και του Ινδικού Ωκεανού».

 Σημειώνεται ότι στα μέσα Δεκεμβρίου, το υποβρύχιο  Στάρι Όσκολ {Старый Оскол] που μετέφερε πυραύλους κρουζ ‘Καλίμπρ’ εισήλθε επίσης στη Μεσόγειο Θάλασσα, περνώντας το Γιβραλτάρ.

Black Sea News

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr