Νέες αμερικανικές κυρώσεις εναντίον της Συρίας


Δεκέμβριος 22, 2020. 18:53


«Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε την επιβολή κυρώσεων στη Συρία, στοχεύοντας 7 άτομα και 10 οντότητες, μεταξύ αυτών της Κεντρικής Τράπεζας της Συρίας», σημειώνει αραβικό δημοσίευμα.

Το υπουργείο ανέφερε, σε ανακοίνωση στον επίσημο ιστότοπό του:

«Σήμερα, προς υποστήριξη των προσπαθειών της αμερικανικής κυβέρνησης να ενισχύσει τη λογοδοσία και να επιτύχει πολιτική λύση στη συριακή σύγκρουση, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ (OFAC) τιμωρεί έναν υψηλόβαθμο αξιωματούχο της συριακής κυβέρνησης, την σύζυγό του,  μέλος της Συριακής Λαϊκής Συνέλευσης και τις εμπορικές τους οντότητες».

 Το Γραφείο Ελέγχου Εξωτερικών Περιουσιακών Στοιχείων πρόσθεσε δύο άτομα και εννέα εμπορικές οντότητες και την Κεντρική Τράπεζα της Συρίας στον κατάλογο των καθορισμένων ατόμων, σύμφωνα με τις νέες κυρώσεις εναντίον της χώρας αυτής.

Το υπουργείο δήλωσε ότι «στοχεύει, μέσω αυτού του μέτρου, να αποθαρρύνει τις μελλοντικές επενδύσεις σε ελεγχόμενες από την κυβέρνηση περιοχές στη Συρία και να υποχρεώσει το καθεστώς στη διαδικασία που διευκολύνει τα Ηνωμένα Έθνη σύμφωνα με την απόφαση 2254 του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Im Lebanon.org

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr