Η Ρωσία λαμβάνει υπόψη την εμπειρία της χρήσης των UAV στο Καραμπάχ και τη Συρία


Δεκέμβριος 22, 2020. 20:04

Ο ρωσικός στρατός προσανατολίζεται να αξιοποιήσει την εμπειρία των πολέμων στο Καραμπάχ και τη Συρία για την ανάπτυξη νέων όπλων.

Ο Γιούρι Μπορίσοφ, αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας, δήλωσε ότι ο ρωσικός στρατός ενδιαφέρεται να χρησιμοποιήσει την εμπειρία  της χρήσης των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στο Καραμπάχ και τη Συρία και σκοπεύει να αναπτύξει τα δικά του όπλα βάσει αυτού. 

Αυτή η εμπειρία θα χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη του προγράμματος όπλων έως το 2033.

«Όσον αφορά τις τάσεις, προσέξτε την αλλαγή της φύσης των στρατιωτικών συγκρούσεων με τη χρήση μη επανδρωμένων οχημάτων. Αυτή είναι ήδη μια σταθερή τάση. 

Πρόκειται για μια αλλαγή των πρώην  αεροπορικών στοιχείων αναγνώρισης (αναγνωριστικά μη επανδρωμένα),  ενώ σήμερα προστίθεται ρόλος σε αυτά και χρησιμοποιούνται ως αεροπορικά στοιχεία επίθεσης», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ρωσίας Μπορίσοφ.

Τα αεροσκάφη στο Καραμπάχ και τη Συρία έπαιξαν πραγματικά βασικό ρόλο, και οι απώλειες στο Καραμπάχ αποδείχθηκαν μεγάλης κλίμακας.

Ωστόσο η δήλωση του Μπορίσοφ για τη Συρία εγείρει πολλά ερωτήματα, καθώς μόνο ένα συριακό πυραυλικό αντιαεροπορικό σύστημα αναφέρθηκε επίσημα ότι έχει καταστραφεί από τουρκικό  εξοπλισμένο μη επανδρωμένο  αεροσκάφος.

 Κατά πάσα πιθανότητα, όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα που ασχολείται με την αεροπορική άμυνα,  η Ρωσία θα κάνει ένα βασικό στοίχημα για την ανάπτυξη των δικών της μικρού μεγέθους επιθετικών μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων και η εμπειρία λειτουργίας ενός αριθμού drone που έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί από τον ρωσικό στρατό στη Συρία μπορεί να δώσει καλή ώθηση περαιτέρω βελτίωση τέτοιων όπλων.

 Μεταξύ άλλων, η Ρωσία πιθανότατα θα ασχοληθεί επίσης με την ανάπτυξη συστημάτων αεροπορικής άμυνας ικανών να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα drone, καθώς, όπως έχει δείξει η εμπειρία του πολέμου στο Καραμπάχ, ακόμη και αρκετά σύγχρονα αεροπορικά συγκροτήματα εναντίον  των τουρκικών  επιθετικών UAV δεν ήταν αρκετά.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr