Η Βουλγαρία θα δωρίσει εμβόλια για τον κορωνοϊό στα Σκόπια


Δεκέμβριος 22, 2020. 20:42

Σήμερα το πρωί, ο Υπουργός Υγείας Βένκο Φιλίπτσε επισκέφθηκε τη Δημοκρατία της Βουλγαρίας, όπου παρευρέθηκε στην κυβερνητική σύνοδο κατόπιν πρόσκλησης του Πρωθυπουργού Μπόικο Μπορίσοφ και του Υπουργού Υγείας Κοσταντίν Ανγκέλοφ.

«Συζητάμε εντατικά τις τελευταίες εβδομάδες. Έχουμε καλά νέα, και αυτό είναι ότι η Βουλγαρία ως δωρεά θα διαχωρίσει την ελεύθερη ποσότητα εμβολίων από κάθε ποσότητα που θα αρχίσει να λαμβάνει μέσω όλων των μορφών συμφωνιών που έχει συνάψει με τις εταιρείες. 

Εξέφρασα μεγάλη ευγνωμοσύνη. Τονίσαμε μαζί ότι αυτή η κρίση ενθάρρυνε επίσης την αλληλεγγύη και δείξαμε και αποδείξαμε ότι μόνο μαζί μπορούμε να λύσουμε προβλήματα και να ξεπεράσουμε όλες τις προκλήσεις.

 

Από Ελλάδα και Πολωνία

 

«Εκτός από τη Βουλγαρία, η οποία έδωσε υποστήριξη με αυτόν τον τρόπο, έχουμε επίσης τέτοιες ανακοινώσεις από την Ελλάδα και την Πολωνία», ενημέρωσε ο Φιλίπτσε.

Σύμφωνα με την έκθεση του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, αυτή την εβδομάδα συνεχίζεται η μείωση όλων των αριθμών και δεικτών που παρακολουθούνται από το Ινστιτούτο κατά τη διάρκεια αυτής της προηγούμενης περιόδου.

 «Έχουμε μείωση 16,9% των νέο-μολυσμένων ατόμων τις τελευταίες 7 ημέρες, το ποσοστό των θετικών από άτομα που δοκιμάστηκαν έχει μειωθεί κατά 5% όσο και το ποσοστό των νεκρών.

 

 Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται μειώνεται

 

 Η ανάλυση των τελευταίων δύο εβδομάδων δείχνει ότι ο αριθμός των νοσηλευόμενων ασθενών μειώνεται στα νοσοκομεία και τις κλινικές των Σκοπίων, καθώς και στα νοσοκομεία σε ολόκληρη τη χώρα.

 «Την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου, υπήρχαν 890 νοσηλευόμενοι ασθενείς, σήμερα ο αριθμός είναι 629», δήλωσε ο Φιλίπτσε.

Vecer

 

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr