«Μυστική συμφωνία Ράμα-Τσίπρα το 2015 για την ελληνική μειονότητα στην Αλβανία»


Φωτό από το
syri.net

Ιανουάριος 4, 2020. 19:01

Ως «σκάνδαλο» παρουσιάζει αλβανικό δημοσίευμα την αποδοχή του Έντι Ράμα στην καταγραφή της ελληνικής μειονότητας στη Αλβανία, στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως τον Φεβρουάριο του 2015.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθορίζονται ως μειονοτικές περιοχές,  κοινότητες και δήμοι όπου υπάρχει, όπως σημειώνεται, αλβανική πλειοψηφία.

«Στον δήμο Πρεμετής υπάρχει μία μειονοτική περιοχή, η κοινότητα της Τσαρτσόβας ή Κεράσοβου η οποία κατοικείται από Αλβανούς Ορθόδοξους  χριστιανούς. Ομοίως η κοινότητα Βιοβίστας στην Πρεμετή».

 «Στο Δήμο των  Αγίων Σαράντα, η Ελλάδα αναγνωρίζει ως μειονότητες τους κατοίκους του χωριού Μετόχι, το οποίο έχει συντριπτική πλειοψηφία Αλβανών, ενώ η παρουσία της ελληνικής μειονότητας είναι πολύ μικρή.


Στον Δήμο Αυλώνα έχουμε μειονότητες, τους κατοίκους των χωριών Άρτα και Σβέρνιτσα, που κατοικούνται μόνο από Αλβανούς Ορθόδοξους χριστιανούς.

Στο Δήμο της Κονίσπολης, το χωριό Τζάρε έχει μειονότητα με κατοίκους Αλβανούς Ορθόδοξους χριστιανούς και τσάμηδες. Το ίδιο συμβαίνει με το χωριό Τσιφλίκι σε αυτόν τον δήμο με πλειοψηφία Αλβανούς Ορθόδοξους χριστιανούς και τσάμηδες.

Στον δήμο του Αργυροκάστρου, το χωριό Αντών Πότσι με βλάχους, οι οποίοι έχουν δηλώσει ότι δεν είναι Έλληνες.

Και πάλι στον δήμο Κονίσπολης συναντάμε την ελληνική μειονότητα στο χωριό Σκάλα, όπου οι περισσότεροι κάτοικοι είναι Βλάχοι.

Αυτά τα χωριά που δηλώθηκαν ελληνικά μειονοτικά με την υπογραφή του Έντι Ράμα έχουν δημοσιευτεί στον επίσημο ιστότοπο της ελληνικής κυβέρνησης, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.



 

27.al,  syri.net,

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr