Τετάρτη 13 Ιανουαρίου 2021

Από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία 40 νεκροί


Ιανουάριος 13, 2021. 21:07. Ελλάδα.

Ο αριθμός των θυμάτων της ισραηλινής αεροπορικής επίθεσης στην ανατολική Συρία έχει αυξηθεί σε σαράντα ανθρώπους.

 Το βράδυ της 13ης Ιανουαρίου, τα αεροσκάφη της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας ξεκίνησαν μια σειρά από απεργίες σε στρατιωτικές θέσεις και αποθήκες όπλων στην περιοχή  Ντέιρ εζ Ζορ και αλ Μπουκαμάλ  κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ.

Προηγούμενες αναφορές έλεγαν για  περίπου 31 θύματα  από την αεροπορική επίθεση, όπως σημειώνει το TASS

Το Γραφείο Τύπου των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων αρνήθηκε να σχολιάσει πληροφορίες σχετικά με τις επιδρομές στην ανατολική Συρία.

Πληροφορίες αναφέρουν οι επτά νεκροί είναι Σύριοι. Οι υπόλοιποι νεκροί είναι μαχητές των ιρανικών παραστρατιωτικών σχηματισμών. Ο σκοπός της επίθεσης ήταν οι αποθήκες που χρησιμοποιούνται για την αποθήκευση όπλων που παραδίδονται από το Ιράν.

Το χτύπημα ακολούθησε τη συνάντηση στις 11 Ιανουαρίου μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο και του αρχηγού του Μοσάντ, Γιόσι Κοέν.

Άλλες πηγές ανέφεραν οι Ισραηλινοί έλαβαν πληροφορίες για την περιοχή Ντέιρ εζ Ζορ από τις αμερικανικές στρατιωτικές υπηρεσίες.

Η αεροπορική επίθεση στη Συρία είναι η δεύτερη πράξη ισραηλινής επιθετικότητας το 2021.

 Στις 7 Ιανουαρίου, το Τελ Αβίβ  είχε προβεί σε πυραυλική επίθεση με αεροσκάφη από τα  Υψίπεδα του Γκολάν στις νότιες περιοχές της Δαμασκού.

Η Συρία έχει επανειλημμένα καλέσει τα Ηνωμένα Έθνη με αίτημα να τερματιστεί η ισραηλινή επιθετικότητα, αλλά οι ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις στο έδαφος της Συρίας συνεχίζονται.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr