Η Αίγυπτος ανοίγει τον εναέριο χώρο της σε πτήσεις από το Κατάρ


Ιανουάριος 12, 2021. 19:02. Ελλάδα.

 Η Αίγυπτος άνοιξε εκ νέου τον εναέριο χώρο της για πτήσεις στο Κατάρ την Τρίτη και θα επιτρέψει τη συνέχιση των πτήσεων μεταξύ των δύο χωρών, ανέφεραν κρατικά μέσα ενημέρωσης και αεροπορικές πηγές.

Το αεροπλάνο της Qatar Airways έχει προγραμματιστεί να προσγειωθεί στο Κάιρο την Παρασκευή, ανέφεραν αξιωματούχοι του αεροδρομίου, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας τους, επειδή δεν έχουν άδεια να μιλήσουν με τα μέσα ενημέρωσης.

Η άρση της αιγυπτιακής απαγόρευσης πτήσεων επιτρέπει στα αεροπλάνα του Κατάρ να περάσουν από τον αιγυπτιακό εναέριο χώρο και τις εθνικές αεροπορικές εταιρείες για να υποβάλουν τα χρονοδιαγράμματα πτήσης για έγκριση, όπως σημειώνει η Αλ Αχράμ.

Οι υπογεγραμμένες συμφωνίες θα επιτρέψουν επίσης τη μεταφορά εμπορευμάτων μεταξύ των δύο χωρών, σύμφωνα με πηγές της πολιτικής αεροπορίας και των αρμόδιων υπουργείων.

 

 Η Συμφωνία αποκλεισμού του Ριάντ

 

Η Αίγυπτος και οι σύμμαχοί της στον Κόλπο (Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Μπαχρέιν) επέβαλαν εμπάργκο στο Κατάρ τον Ιούνιο του 2017, κατηγορώντας το ότι «υποστηρίζει την τρομοκρατία», το οποίο η Ντόχα αρνείται κατηγορηματικά.

Ο αποκλεισμός έληξε σε σύνοδο κορυφής στη Σαουδική Αραβία την περασμένη εβδομάδα, όταν η Αίγυπτος εξέφρασε υποστήριξη για περιφερειακή συμφιλίωση, αλλά δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένα βήματα για τον τερματισμό του μποϊκοτάζ.

Μετά από τρεισήμισι χρόνια διακοπής των διπλωματικών και οικονομικών δεσμών, τα τέσσερα κράτη υπέγραψαν δήλωση με το Κατάρ στην ετήσια σύνοδο κορυφής του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (ΣΣΚ) για τον τερματισμό της διαφοράς.

Η Σαουδική Αραβία, τα ΗΑΕ και το Μπαχρέιν έχουν επίσης ανοίξει τον εναέριο χώρο τους στο Κατάρ.

Al Jazeera

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr