Εκρήξεις στο κατεχόμενο από την Τουρκία Αφρίν- νεκροί και τραυματίες


Ιανουάριος 30, 2021. 20:37. Ελλάδα.

  Έξι άνθρωποι, μεταξύ αυτών και ένα παιδί σκοτώθηκαν και 13 άλλοι τραυματίστηκαν σε έκρηξη βόμβας αυτοκινήτου στο Αφρίν στη βόρειο Συρία, το οποίο βρίσκεται υπό τουρκική κατοχή από τα μέσα Μαρτίου του 2018.

Ιατρική πηγή από το Αφρίν, δήλωσε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων DPA,  ότι τρεις από τους τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση από την έκρηξη που στόχευε τη βιομηχανική ζώνη της πόλης.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι «η έκρηξη προκάλεσε το κάψιμο ενός αριθμού βυτιοφόρων καυσίμου που ανήκουν σε πωλητές του δρόμου».

Σύμφωνα, εξάλλου, με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, αυτή είναι η πιο βίαιη έκρηξη και η πρώτη παγιδευμένο όχημα που εκρήγνυται στο Αφρίν το 2021.

Η πόλη Αφρίν, έχει δεχθεί πολλές βομβιστικές επιθέσεις έπειτα από την κατάληψη της πόλης από τον τουρκικό στρατό και οι ένοπλες φιλοτουρκικές ομάδες κατηγορούν τους Κούρδους αντάρτες ότι βρίσκονται πίσω από τις εκρήξεις.

Οι ένοπλες φιλοτουρκικές ομάδες μαζί με τον τουρκικό στρατό ελέγχουν την περιοχή του Αφρίν έπειτα από την τουρκική εισβολή με την ονομασία «κλάδος ελαίας» το 2018  και αμέσως άρχισαν διώξεις των ντόπιων.


Ray al Youm

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr