Ξεκίνησαν αεροπορικές ασκήσεις Γαλλίας- Αιγύπτου


Ιανουάριος 30, 2021. 20:03. Ελλάδα.

Η Αίγυπτος και η Γαλλία έχουν ξεκινήσει κοινές αεροπορικές ασκήσεις σε μία από τις αεροπορικές βάσεις της χώρας της Βόρειας Αφρικής. 

Αυτό ανακοινώθηκε από τον αιγυπτιακό στρατιωτικό εκπρόσωπο, στρατηγό Ταμέρ ελ Ριφάε, χωρίς να αποκαλυφθεί η ακριβής τοποθεσία των ελιγμών, σημειώνει το ιταλικό πρακτορείο “Nova”.

 Οι ασκήσεις περιλαμβάνουν την ανταλλαγή δεξιοτήτων εκπαίδευσης, την τυποποίηση των εννοιών μάχης και τις εκπαιδευτικές αποστολές των συμμετεχόντων δυνάμεων. 


 Ο στόχος είναι να βελτιωθεί η ικανότητα ώστε να φθάσει στο υψηλότερο επίπεδο ετοιμότητας για την εκτέλεση κοινών αποστοών  χρησιμοποιώντας τα πιο εξελιγμένα όπλα σε διαφορετικές περιστάσεις και σενάρια.

«Αυτό είναι μέρος του προγράμματος κατάρτισης των Ενόπλων Δυνάμεων με φιλικές και αδελφικές χώρες», δήλωσε ο ελ Ριφάε, προσθέτοντας ότι «οι ασκήσεις με τη Γαλλία θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες».

 

Σύμφωνα, επίσης,  με δημοσίευμα του αιγυπτιακού υπουργείου Άμυνας «τα πρώτα στάδια της εκπαίδευσης περιλαμβάνουν διαλέξεις για την τυποποίηση  των εννοιών μάχης, την ανταλλαγή εκπαιδευτικών εμπειριών και την εφαρμογή εκπαιδευτικών πτήσεων σε επιχειρησιακές εργασίες για τις συμμετέχουσες δυνάμεις».


φωτογραφίες από το υπουργείο Άμυνας της Αιγύπτου

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr