Η πρώτη κυρία της Σερβίας συζητά στη Σόφια για τη Βόρεια Μακεδονία


Ιανουάριος 18, 2021. 19:42. Ελλάδα.

Ο νέος υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, θα μεταβεί στη Σερβία αυτήν την εβδομάδα και η αντιπροσωπεία του περιλαμβάνει την πρώτη κυρία της Σερβίας, την Ταμάρα Βούτσιτς, η οποία εργάζεται στο υπουργείο Εξωτερικών της Σερβίας.

Η Ταμάρα Βούτσιτς, σύζυγος του προέδρου Αλεξάνταρ Βούτσιτς, είναι επί μακρόν διπλωμάτης  στο υπουργείο Εξωτερικών και υπεύθυνος για το πρωτόκολλο  των επισκέψεων των καλεσμένων από το Βελιγράδι.

Μετά την Ουγγαρία και την Κύπρο, η Βουλγαρία είναι η Τρίτη χώρα που επισκέπτεται ο Σέρβος υπουργός από τότε που ανέλαβε το υπουργείο  Εξωτερικών της Σερβίας τον περασμένο Οκτώβριο.

Η Αικατερίνα Ζαχαρίεβα, υπουργός Εξωτερικών της Βουλγαρίας και ο Νίκολα Σελάκοβιτς αναμένεται να συζητήσουν όχι μόνο διμερή θέματα, αλλά διάφορες περιφερειακές πρωτοβουλίες και έργα υποδομής σχετικά με την κατάσταση στα Δυτικά Βαλκάνια, και ιδιαίτερα στη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας.

Μια τέτοια επίσκεψη ενός Σέρβου ΥΠΕΞ στη Βουλγαρία δεν έχει δει εδώ και πολύ καιρό και αναμένεται να ενισχύσει τον πολιτικό διάλογο και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ Σόφιας και Βελιγραδίου, ανέφεραν διπλωμάτες.

Ο Σελάκοβιτς, 37 ετών, δικαίως μπορεί να ονομαστεί το σύγχρονο πρόσωπο της Σερβικής διπλωματίας,  καθώς διαφέρει ριζικά στον τρόπο, την προσέγγιση και τους τρόπους του προκατόχου του, Ίβιτσα Ντάτσιτς, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr