Βούλγαρος αρχαιολόγος προτείνει να δημιουργηθεί «Ομάδα Πίεσης» για τα Σκόπια


Ιανουάριος 25, 2021. 21:16. Ελλάδα.

«Πρότεινα στον πρωθυπουργό μια ομάδα πίεσης από ιστορικούς και φιλόλογους για να εξηγήσει τη θέση μας σχετικά με τη Βόρεια Μακεδονία, στην Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

 Αυτό δήλωσε ο αρχαιολόγος καθηγητής Νικολάι Οβτσάροφ στο βουλγαρικό Ειδησεογραφικό πρακτορείο Fokus

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πανεπιστημιακός καθηγητής ιστορίας Πλάμεν Παβλόφ πρέπει να είναι μέλος του. Όπως είπε ο Οβτσάροφ και ο καθηγητής Κύριλλος Τοπάλοφ εξέφρασε, επίσης, την επιθυμία να συμμετάσχει σε μια τέτοια πρωτοβουλία.

Διευκρίνισε ότι πρότεινε τον καθηγητή Πλάμεν Παβλόφ και τον καθηγητή Κύριλλο Τοπάλοφ, επειδή θα μπορούσαν να υπερασπιστούν πιο σταθερά τη βουλγαρική θέση.

 

Τα μέλη της ιστορικής επιτροπής είναι πολύ ήπια

 

 «Δεν έχω τίποτα εναντίον των μελών της ιστορικής επιτροπής. Είναι πολύ καλοί επαγγελματίες, καλοί επιστήμονες, αλλά αποδείχθηκε ότι είναι αρκετά ευάλωτοι. Με τους βορειομακεδόνες πρέπει να είναι πιο σκληροί», είπε ο Οβτσάροφ.


Σύμφωνα με τον ίδιο, «βρισκόμαστε συνεχώς σε κατάσταση άμυνας έναντι του νοτιοδυτικού γείτονά μας».

«Εμείς, ως Μητέρα Βουλγαρία, όπως γελοία μας αποκαλούν μερικές φορές, συνεχώς υποχωρούμε", σχολίασε ο αρχαιολόγος.

Τόνισε ότι πρέπει να ξεκινήσει μια επίθεση, η βουλγαρική θέση πρέπει να εξηγηθεί με ιστορικά γεγονότα σε διεθνές επίπεδο.

Faktor.bg

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr