Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2021

Τουρκία- βίντεο: Ρωγμή στα θεμέλια του υπό κατασκευή πυρηνικού σταθμού Ακούγιου, καταγγέλλει βουλευτής


Ιανουάριος 10, 2021. Ελλάδα.

Ο αντιπρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) στη Μερσίνα και μέλος της Συνέλευσης του Κόμματος, Αλί Μαχίρ Μπασάριρ, δημοσίευσε μια εντυπωσιακή εικόνα σχετικά με τον ισχυρισμό ότι υπήρχε ρωγμή στο σκυρόδεμα του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου.

 

Ράγισε το μπετόν

 

Το βίντεο 1 λεπτού και 42 δευτερολέπτων  που ανέβασε ο Αλί Μαχίρ Μπασάριρ σημειώνει ότι το τράβηξε από το εργοστάσιο πυρηνικής ενέργειας Ακούγιου, που βρίσκεται υπό κατασκευή στην περιοχή Γκιουλνάρ του Μπουγιούκετζελί στη Μερσίνη.

Στην εικόνα, φαίνεται ξεκάθαρα οι ρωγμές από τους γιγαντιαίους τσιμεντόλιθους που θα μεταφερθούν στον αντιδραστήρια του πυρηνικού σταθμού Ακούγιου.

Οι εικόνες δείχνουν επίσης ότι το νερό διαρρέει από τα θεμέλια, ενώ από την άλλη πλευρά, φαίνεται ότι το νερό στο έδαφος με τις αντλίες ρέει στη θάλασσα.

 

Η Μεσόγειος και η Μερσίνη χτυπιούνται από τους σεισμούς

 

Στο τέλος της εικόνας, το μέλος του CHP Αλί Μαχίρ Μπασάριρ έκανε την ακόλουθη αξιολόγηση σχετικά με το ζήτημα:

«Ναι, υπάρχουν ρωγμές στο έδαφος ενώ συνεχίζεται η κατασκευή. Επειδή αυτή είναι η περιοχή του Ακούγιου, το έδαφος είναι εντελώς λάσπη. Θεέ μου, εάν συμβεί σεισμός μετά την ολοκλήρωσή του, η Μεσόγειος θα καταστραφεί στη Μερσίνη. Ενώ ο δρόμος περνά πολύ κοντά, σταματήστε τον πυρηνικό σταθμό».

 

βίντεο - κλικ στη φωτό

Sözcü

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr