Τουρκία: «Πρόσβαλε τους μουσουλμάνους! Απίστευτα λόγια από τον Αρχιεπίσκοπο!»


Ιανουάριος 17, 2021. 19:02. Ελλάδα.

Στην Ελλάδα, οι Μουσουλμάνοι στη Δυτική Θράκη αντέδρασαν σκληρά στα προσβλητικά λόγια του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με τη θρησκεία του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, γράφει η τούρκικη Akşam.

H «Συμβουλευτική Επιτροπή Τουρκικής Μειονότητας στη Δυτική Θράκη- BTTADK », αντέδρασε σκληρά στις προσβλητικές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου σχετικά με τη θρησκεία του Ισλάμ και των Μουσουλμάνων, όπως σημειώνεται.

Όπως δημοσίευσε το Anadolu επικαλούμενο το λογαριασμό στα κοινωνικά μέσα της BTTADK, αναφέρθηκαν  ότι καταγγέλθηκαν οι δηλώσεις του Έλληνα Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με στόχο τη θρησκεία του Ισλάμ: «Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διανύουμε , ελπίζουμε να χρησιμοποιηθεί ένας πιο ειρηνικός και ενωτικός λόγος αντί της αντι-ισλαμικής ρητορικής».

Στην ανακοίνωση της  Ένωσης Αποφοίτων και Μέλη του Γυμνάσου Ιμάμ Χατίπ της Δυτικής Θράκης (BİHLİMDER), τονίστηκε ότι ο Ιερώνυμος έκανε απίστευτες δηλώσεις λόγω του «πάθους και  της ζήλιας» και ότι πρέπει να ζητήσει συγγνώμη.

Στη δήλωση της Ένωσης Ανώτατης Εκπαίδευσης για τη Μειονότητα της Δυτικής Θράκης (BTAYTD), αναφέρεται ότι οι σκέψεις του Ιερώνυμου για τη θρησκεία του Ισλάμ απέχουν πολύ από θεολογικά και ιστορικά γεγονότα.

Στη δήλωση του συλλόγου: «Θα θέλαμε επίσης να δηλώσουμε ότι η έκφραση μιας τέτοιας ιδέας από έναν κληρικό, ο οποίος βρίσκεται σε μια σημαντική και κριτική θέση, δημιουργεί θλίψη και σύγχυση σε εμάς».

Ο  Αχμέτ Ιμπράμ, Αντιπρόεδρος της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αντέδρασε επίσης στις δηλώσεις του Ιερωνύμου και δήλωσε ότι η συζήτηση για το "πολιτικό κόμμα" για τη θρησκεία του Ισλάμ δεν είναι αποδεκτή.

«Ένα από τα θεμελιώδη πιστεύω του Ισλάμ είναι η διαθρησκευτική ειρήνη. Είναι ένα φαινόμενο ζωής βασισμένο στην ειρήνη. Δεν είναι ποτέ αποδεκτό να φέρνουμε μνησικακίες και εχθρότητα έναντι μελών άλλων θρησκειών.

 «Ο δήμαρχος Ιάσμου, Önder Mümin, χαρακτήρισε επίσης τις ατυχείς τις δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερόνημου για τη θρησκεία του Ισλάμ.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ελλάδας Ιερώνυμος είπε σε ένα πρόγραμμα στο τηλεοπτικό κανάλι ‘Open’ μιλώντας σχετικά με τον απελευθερωτικό πόλεμο της Ελλάδας, 1821,  δήλωσε ότι «το Ισλάμ, οι πολίτες του, δεν είναι θρησκεία αλλά πολιτικό κόμμα και είναι οι άνθρωποι του πολέμου. Είναι οι άνθρωποι της εξαπλώσεως, αυτό είναι χαρακτηριστικό του Ισλάμ».

Akşam

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr