Το Ισραήλ ολοκλήρωσε την παράδοση του συστήματος άμυνας Iron Dome στις ΗΠΑ


Ιανουάριος 3, 2021. 16:34

Τελ Αβίβ.

Το Ισραήλ ολοκλήρωσε την παράδοση του συστήματος αεροπορικής άμυνας «Iron Dome» στον αμερικανικό στρατό , ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ.

Τον Σεπτέμβριο, το Ισραήλ παρέδωσε την πρώτη από τις δύο συστοιχίες πυραυλικής άμυνας ‘Iron Dome’ που κατασκευάστηκαν από την ‘Rafael Advanced Systems’ στον Στρατό των ΗΠΑ.

«Το περασμένο Σαββατοκύριακο, το Ισραήλ παρέδωσε τη δεύτερη από τις δύο συστοιχίες Iron Dome στον αμερικανικό στρατό», ανέφερε το γραφείο Τύπου του υπουργείου.

Ο υπουργός Άμυνας  του Ισραήλ, Μπένι Γκαντς, τόνισε ότι «η παράδοση του «Iron Dome» στον αμερικανικό στρατό καταδεικνύει και πάλι τη στενή σχέση μεταξύ του Ισραηλινού Υπουργείου Άμυνας και του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, την αποτελεσματικότητα του συστήματος ενάντια σε διάφορες απειλές και τις εξαιρετικές τεχνολογικές δυνατότητες της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας».

Μια συμφωνία για την αγορά δύο συστοιχιών του συστήματος άμυνας Iron Dome υπεγράφη από τις Ηνωμένες Πολιτείες και το Ισραήλ τον Αύγουστο του 2019.

 Τα ισραηλινά συστήματα πυραυλικής άμυνας θα χρησιμοποιηθούν για την προστασία των αμερικανικών δυνάμεων από διάφορους τύπους βαλλιστικών και αεροπορικών απειλών.

 Το σύστημα Iron Dome, το οποίο θα εξυπηρετήσει τον αμερικανικό στρατό, έχει προσαρμοστεί ώστε να ταιριάζει στα αμερικανικά πρότυπα. Ενώ, όλες οι λειτουργικές δυνατότητές του παραμένουν οι ίδιες.

Το σύστημα Iron Dome χρησιμοποιείται από τον ισραηλινό στρατό από το 2011, ως μέρος ενός συστήματος αεροπορικής άμυνας πολλαπλών σταδίων που περιλαμβάνει επίσης τα συστήματα Sling of David, Hetz-2 και Hetz-3. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, ο Iron Dome αναχαίτισε πάνω από 2.400 πυραύλους.

IDF

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr