«Ο κόσμος έχει γυρίσει ανάποδα…η Ευρώπη στη σειρά για τα τουρκικά οπλισμένα UAV»- τούρκικο δημοσίευμα


Ιανουάριος 4, 2021. 08:29

Ο καθοριστικός παράγοντας των εξοπλισμένων μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων στο αποτέλεσμα του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ κινητοποίησε την Ευρώπη, γράφει τούρκικο δημοσίευμα.

Η Βρετανία θέλει να αγοράσει drone, τα οποία αποκαλεί «πρωτοποριακά όπλα». Η Γερμανία εξέφρασε τη λύπη της για τη λήψη  παλαιών αποφάσεων της αντί για μικρά εξοπλισμένα drone. Σύντομα θα αρχίσουν να πετάνε από την Τουρκία στην Ευρώπη απλά και εξοπλισμένα UAV.

Η Τουρκία που παράγει Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα παρακολούθησης καθώς και Οπλισμένα Μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα έγινε ο επικεφαλής της Ευρώπης, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

 

Βρετανία: επαναστατικό όπλο

 

Η Αγγλία έδειξε ενδιαφέρον να αγοράσει το Bayraktar TB2, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Ναγκόρνο Καραμπάχ και καθόρισε το αποτέλεσμα του πολέμου.

Η Αγγλία εξαιτίας του μικρού μεγέθους και του χαμηλού κόστους κατασκευής ανακοίνωσε ότι θα προτιμούσε τα τουρκικά Bayraktar TB2 αντί τα ογκώδη αμερικανικά Protector.

Η μεγαλύτερη χώρα, η οποία πουλά όπλα στην Τουρκία, τώρα βρίσκεται στη θέση να αγοράσει όπλα. 

Η γερμανική πύλη ειδήσεων με το όνομα «heisse.de» [Alman ‘heisse.de’ isimli haber portalı,] έγραψε ότι ο Βρετανός υπουργός Άμυνας Μπεν Γουάλας είπε ότι «τα τουρκικά οπλισμένα UAV είναι πρωτοποριακά όπλα». 

Αναφέρθηκε ότι το Bayraktar, το οποίο χρησιμοποιήθηκε στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, έχει πλέον αλλάξει την πορεία των πολέμων και δηλώθηκε ότι προτιμάται λόγω του μικρού μεγέθους, της εύκολης χρήσης και του χαμηλού κόστους.

 

Από τον αέρα καθορίζεται η σύγκρουση

 

Δυτικοί ειδικοί σχολιαστές σημείωσαν ότι «ο πόλεμος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ είναι ο πρώτος πόλεμος που επηρεάστηκε αποτελεσματικά με Drone» και επισήμαναν ότι μικρά drone που ελήφθησαν από το Ισραήλ εξερεύνησαν την περιοχή της επιχείρησης επί ώρες πριν ξεκινήσει η σύγκρουση.

Η τουρκική ‘Baykar Makina’ που κατασκευάζει τα UAV επιτήρησης και τα οπλισμένα UAV, προκαλεί σύγχυση και στη Γερμανία.

Η Γερμανία προσπαθεί να αναπαραγάγει τα δικά της οπλισμένα UAV, τα οποία προηγουμένως είχε αναστείλει την παραγωγή. Έτσι, η χώρα αυτή της Ευρώπης που είχε εγκαταλείψει την ιδέα των μη επανδρωμένων ‘Bayraktar’, μετανοιωμένη άρχισε τώρα να εργάζεται από την αρχή.

 

 Επιτυχείς αποδόσεις

 

Τα οπλισμένα UAV της Τουρκίας από το 2015, πριν από τη Συρία και τις επιχειρήσεις στη Λιβύη, χρησιμοποιήθηκαν με επιτυχία κατά του PKK. 

Τα τουρκικά οπλισμένα UAV, κατέστρεψαν εκατοντάδες δεξαμενές, θωρακισμένα οχήματα και συστήματα άμυνας.

Η Αγγλία, υπολογίζει να αγοράσει τα Bayraktar TB2 με 1,6 εκατομμύρια ευρώ από την Τουρκία.

Μάλιστα, το Ηνωμένο Βασίλειο λέει «εάν πάρουμε αυτά, θα πληρώσουμε το ένα δέκατο των χρημάτων που θα πληρώσουμε στις ΗΠΑ για το Protector», αλλά δηλώνει ότι το μόνο μειονέκτημα του Bayraktar TB2 είναι το μικρό εύρος των 150 χιλιομέτρων, αφού δεν υπάρχει ακόμη δορυφορικός έλεγχος του εναέριου οχήματος.

 


Sözcü

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr