Τι ζητά το Ιράν για την κατάσχεση του δεξαμενόπλοιου της Νότιας Κορέας

 


Ιανουάριος 4, 2021. 14:08

Ειδησεογραφικές πηγές αποκάλυψαν ότι το Ιράν κατάσχεσε ένα πετρελαιοφόρο που φέρει τη σημαία της Νότιας Κορέας το οποίο μεταφέρει εξαιρετικά επικίνδυνα χημικά.

Σύμφωνα με πρακτορείο «IRNA», πετρελαιοφόρο που φέρει τη σημαία της Νότιας Κορέας εισήλθε στα χωρικά ύδατα του Ιράν ενώ κατευθύνονταν  προς τα Εμιράτα,  εν μέσω ανησυχιών σχετικά με τη κατάσχεσή του από το Ιράν. 

Σύμφωνα με τα τελευταία δορυφορικά δεδομένα, το δεξαμενόπλοιο βρίσκεται τώρα κοντά στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς, στο νότιο Ιράν.

Από την άλλη πλευρά, ο επικεφαλής του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ιράν-Νότιας Κορέας ανακοίνωσε, χθες, Κυριακή, ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις με τη Σεούλ για ανταλλαγή των παγιωμένων περιουσιακών στοιχείων του Ιράν, για είδη αγαθών, συμπεριλαμβανομένου του εμβολίου κατά του κορωνοϊού.

Ο Χοσεΐν Ταχανί ανέφερε σε μια δήλωση προς το ιρανικό πρακτορείο «IRNA» ότι η Νότια Κορέα δεν έχει λάβει απόφαση μέχρι τώρα για μέτρα στην ανταλλαγή των αγαθών ή της αποδέσμευσης των ιρανικών περιουσιακών στοιχείων, ενώ αρκετές προσεγγίσεις παρουσιάστηκαν χθες από τον  Ιρανό αντιπρόεδρο, Ισαάκ Τζαχανγκίρι, του  Ιρανο-Κορεατικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Όπως σημειώνεται,  ότι τα  ιρανικά περιουσιακά στοιχεία στη Νότια Κορέα, τα οποία έχουν δεσμευθεί,  κυμαίνονται από 8 έως 8,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

El Balad News (Egypt)

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr