Βούλγαρος αναλυτής: Τα Σκόπια είναι μια «σχεδόν αποικία» της Σερβίας…


Φεβρουάριος 1, 2021. 18:32. Ελλάδα.

Σόφια.

Βουλευτής από τη Βόρεια Μακεδονία προέβη σε δριμείς κατηγορίες κατά της Βουλγαρίας. Ο αρχηγός του εθνικού σερβικού κόμματος που είναι συνεργάτης του κυβερνώντος κόμματος, αποκάλεσε τους Βουλγάρους φασίστες, γράφει βουλγαρικό δημοσίευμα.


Στο κλίμα των τεταμένων σχέσεων μεταξύ Σόφιας και Σκοπίων,  Βούλγαροι βουλευτές του ακροδεξιού VMRO, αναφέρουν ότι οι Βούλγαροι που ζουν στη βόρεια Μακεδονία έχουν υποστεί παρενόχληση και αστυνομική βία.

«Η Βόρεια Μακεδονία είναι μια φτιαχτή χώρα. Για να καταλάβουμε τι λένε τα Σκόπια, πρέπει να έχουμε κατά νου ότι πρόκειται για μια σχεδόν αποικία της Σερβίας», δήλωσε ο διεθνής αναλυτής Μπόιαν Τσούκοφ στην εκπομπή « Η Βουλγαρία το Πρωί» της εθνικής βουλγαρικής τηλεόρασης.


Σύμφωνα με τον ίδιο, το Βελιγράδι κάνει τα πάντα για να κρατήσει τα Σκόπια  ως δορυφόρο.
«Η ελίτ της Βόρειας Μακεδονίας δημιουργήθηκε και μεγάλωσε από το Βελιγράδι. Πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους έχουν χειραγωγηθεί από τις σερβικές ειδικές υπηρεσίες και επομένως ακολουθούν μια υποκριτική πολιτική απέναντί ​​μας», δήλωσε ο Τσούκοφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα είναι ότι ενώ συζητούμε με τους Σλαβομακεδόνες, αναπτύσσονται διαδικασίες που δεν ευνοούν τα βουλγαρικά εθνικά συμφέροντα.

«Έχουμε χάσει σε σχέση με τη Βόρεια Μακεδονία 25-30 χρόνια. Μας εμποδίζουν σκόπιμα να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας με αυτήν με έναν ολοκληρωμένο τρόπο», δήλωσε ο αναλυτής στη “Bulgaria ON AIR”.

Πρόσθεσε ότι οι φιλο-βούλγαροι πολιτικοί στη Βόρεια Μακεδονία καθαρίζονται χωρίς συμβιβασμούς.

Εν τω μεταξύ, ο βουλευτής Μίλεν Μίχοφ μίλησε ακόμη και για πίεση στους Βούλγαρους πολίτες στη Βόρεια Μακεδονία.

«Αυτό γίνεται σκόπιμα. Με αυτόν τον τρόπο βρισκόμαστε σε μια κατάσταση που είναι εξαιρετικά ευαίσθητη. Έχουμε λόγο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στην ΕΕ, αλλά δεν έχουμε λόγο αυτό να συμβεί εις βάρος της βουλγαρικής ιστορίας», κατέληξε ο Τσούκοφ.

Dnes

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr