Η Αίγυπτος χαιρετίζει τη νέα προεδρία στη Λιβύη και ζητά την απομάκρυνση των ξένων μαχητών

 


Φεβρουάριος 6, 2021. 19:46. Ελλάδα.

Κάιρο.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την Παρασκευή τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την επιλογή της εκτελεστικής αρχής στη Λιβύη.

Το υπουργείο σε ανακοίνωσή του επισημαίνει:

«Η Αίγυπτος χαιρετίζει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας για την επιλογή της εκτελεστικής αρχής από το Λιβυκό Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου που πραγματοποιήθηκε στη Γενεύη υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών».

Στην ανακοίνωση εκφράζεται η επιθυμία της Αιγύπτου να συνεργαστεί «με την Λιβυκή Ενδιάμεση Αρχή κατά την προσεχή περίοδο έως την παράδοση της εξουσίας στην εκλεγμένη κυβέρνηση μετά τις εκλογές που προγραμματίστηκαν για τις 24 Δεκεμβρίου 2021».

Το υπουργείο εξήρε επίσης τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών στη στήριξη της πολιτικής διαδικασίας στη Λιβύη, καλώντας τους Λιβύους να συνεχίσουν να υποστηρίζουν το υπέρτατο συμφέρον της χώρας.

Το Υπουργείο κάλεσε όλα τα διεθνή και περιφερειακά μέρη να υποστηρίξουν αυτόν τον ειρηνικό δρόμο για την επίλυση της κρίσης με τρόπο που θα συμβάλει στην αποκατάσταση της σταθερότητας στη Λιβύη και θα οδηγήσει στην παύση της ξένης παρέμβασης στις υποθέσεις της, την έξοδο όλων των ξένων μαχητών και την επιβολή της κυριαρχίας της Λιβύης στο έδαφός της.

Al Marsad

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr