«Η Αίγυπτος αδιαπέραστη γραμμή άμυνας στις οθωμανικές φιλοδοξίες…»


Φεβρουάριος 16, 2021. 21:51. Ελλάδα.

Κάιρο.

Το τουρκικό κανάλι "TGRT" δημοσίευσε πρόσφατα έναν υποθετικό χάρτη, ο οποίος είχε ήδη δημοσιευτεί το 2009 σε ένα βιβλίο με τίτλο «Τα επόμενα εκατό χρόνια» από τον Αμερικανό πολιτικό ερευνητή George Friedman, ο οποίος δείχνει την επιρροή της Τουρκίας που αναμένεται να επιτευχθεί - όπως το κανάλι αναφέρει  - και ποια εδάφη θα βρίσκονται υπό την επιρροή της Τουρκίας.



Αυτός ο χάρτης περιλάμβανε όλες τις χώρες που βρίσκονται μεταξύ του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν, ξεκινώντας από αυτές μέχρι τη Λιβύη και περιέχονται σε αυτόν η Σαουδική Αραβία , το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν, το Κατάρ, τα Εμιράτα , το Ομάν , Υεμένη, Αίγυπτος, Συρία, Λίβανος, Ιορδανία, Ιράκ, Ελλάδα, Κύπρος και Καύκασος,  καθώς και τμήματα της Ρωσίας, ωστόσο το Ιράν όσο και η Παλαιστίνη δεν συμπεριλαμβάνονται.

Αυτός ο χάρτης διευκρινίζει τον κύριο στόχο που ο Ερντογάν επιδιώκει να επιτύχει υποστηρίζοντας  τις ισλαμικές ομάδες, όπως η Μουσουλμανική Αδελφότητα, το ISIS και η Αλ Κάιντα, που στάλθηκαν από την Τουρκία στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με τον επικεφαλής του κόμματος «Αιγύπτιοι», σύμβουλο Χουσεΐν Αμπού Αλ Άττα.

Τελευταία, μάλιστα,  η Τουρκία, εξόπλισε και μετέφερε φιλοτουρκικές ομάδες από τη Συρία στη Λιβύη για να πολεμήσουν και στη συνέχεια να πάρουν τον έλεγχο της Λιβύης και να την προσαρτήσουν.

 

Είναι ενδιαφέρον το ότι ο Ερντογάν έχει ήδη ξεκινήσει το σχέδιό του για να επιτύχει την επιρροή του, αφού συνέχισε να καταλαμβάνει μέρος του βόρειου Ιράκ, χωρίς καμία αντίσταση από τις δυνάμεις Πεσμεργκά, αλλά μάλλον προστατεύοντάς τις τουρκικές δυνάμεις, με το πρόσχημα της καταπολέμησης του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος - το οποίο ο Ερντογάν ισχυρίζεται ότι αυτό το κόμμα είναι τρομοκρατικό -  όπως και το άλλο μέρος του που βρίσκεται στη Συρία.

Έτσι αναπτύσσει μισθοφόρους επεκτείνοντας σιγά σιγά την παρουσία του με σκοπό να πάρει το Ιράκ και τη Συρία υπό την επιρροή του.

Ωστόσο, η Αίγυπτος, με επικεφαλής τον πρόεδρο, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι  εμπόδισε την πρόοδο της Τουρκίας στη Λιβύη, συμμετέχοντας σε πολλές διεθνείς και πολιτικές συμφωνίες για να σταματήσει τον τουρκικό επεκτατισμό και τις  άπληστες φιλοδοξίες του Ερντογάν για τη Συρία και το Ιράκ.

Η Αίγυπτος έχει γίνει ένας απόρθητος τοίχος μπροστά στην τουρκική απληστία, και η Αίγυπτος έχει γίνει η γραμμή άμυνας για όλες τις αραβικές χώρες από τον κίνδυνο και την καταπίεση του Ερντογάν.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Σύμβουλος Αμπού Αλ Άττα προειδοποίησε για τον κίνδυνο του Ερντογάν και το σχέδιό του για την περιφερειακή ασφάλεια, λέγοντας ότι «αυτό που συμβαίνει τώρα στην Ανατολική Μεσόγειο θα μπορούσε να προκαλέσει πόλεμο όχι μόνο  μεταξύ της Τουρκίας και των αντιπάλων της, αλλά και εντός του ίδιου του ΝΑΤΟ».

Ο κόσμος δεν θα είναι αδιάφορος για τη μεταφορά τρομοκρατών και τη χρήση τους για πολιτικούς σκοπούς.

Aman Dostor

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr