Ισραηλινή επίθεση στη Συρία: Έξι σκοτώθηκαν, καταστράφηκαν πύραυλοι, πυρομαχικά (video)


Φεβρουάριος 15, 2021. 16:17. Ελλάδα.

Τελ Αβίβ.

Η Συριακή Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε σήμερα (Δευτέρα) ότι έξι άτομα που δεν είναι Σύροι πολίτες σκοτώθηκαν σε επίθεση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην πρωτεύουσα Δαμασκό και αποδίδεται στο Ισραήλ, όπως σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

 Σύμφωνα με την έκθεση, τέσσερις από αυτούς σκοτώθηκαν κατά τον βομβαρδισμό αποθηκών στον παλιό δρόμο Δαμασκού-Βηρυτού, και δύο σκοτώθηκαν μετά από πυραύλους που έπληξαν στρατιωτικούς στόχους.

Πηγές στο al-Arabiya ανέφεραν ότι η επίθεση, η οποία ξεκίνησε στις 01:18 μετά τα μεσάνυχτα, πραγματοποιήθηκε όταν ένα ιρανικό μεταγωγικό αεροπλάνο προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Δαμασκού και παράλληλα απογειώθηκαν αεροσκάφη από την Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στη βόρεια περιοχή. 

Η επίθεση διήρκεσε 30 λεπτά, με τους στόχους να είναι οι πύραυλοι και οι ιρανικές αποθήκες όπλων.

Πηγές στη Συριακή Οργάνωση για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφεραν ότι  και άλλες τοποθεσίες δυτικά και νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας δέχτηκαν επίθεση, προσθέτοντας ότι τα συστήματα εναέριας άμυνας της χώρας αναχαίτισαν σημαντικό αριθμό πυραύλων, αλλά μερικά έφτασαν στον προορισμό τους και προκάλεσαν ζημιές και βλάβες σε πυραύλους και αποθήκες  όπλων στην περιοχή.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ο βομβαρδισμός αφορούσε περιοχές στις οποίες βρίσκονται πολιτοφυλακές που ανήκουν στον Λιβανέζικο οργανισμό Χεζμπολάχ και τη λαϊκή αντιπολίτευση στην απελευθέρωση του Γκολάν, καθώς και για στρατιωτικούς σκοπούς που ανήκουν στην ταξιαρχία των δυνάμεων του καθεστώτος, όπου είναι σταθμευμένες ιρανικές πολιτοφυλακές.



Bίντεο τεκμηρίωσης της επίθεσης στη Συρία που αποδίδεται στο Ισραήλ (: Κοινωνικά δίκτυα)


Maariv

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr