Λιβύη: 42 βουλευτές ζητούν την αναβολή της Συνόδου για χορήγηση εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση


Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων αναχωρούν από την Τρίπολη με προορισμό τη Σύρτη-   7 Μαρτίου 2021

Μάρτιος 7, 2021. 19:00. Ελλάδα.

Σαράντα δύο μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων ζήτησαν την αναβολή της Συνόδου της Βουλής που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί αύριο στη Σύρτη, προκειμένου να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση του Αμπντέλ Χαμίντ Νταμπάιμπα.

Στην ανακοίνωσή τους,  σημειώνεται ότι η σύνοδος «θα περιοριστεί στη συζήτηση για τη χορήγηση εμπιστοσύνης στην προτεινόμενη κυβέρνηση χωρίς να αναφερθεί  προηγουμένως στην αναγκαιότητα, που σχετίζεται με τη συμπερίληψη των αποτελεσμάτων της Τυνησίας ως  ένα ενιαίο πακέτο για τη χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική πύλη «Αλ Ουασάτ» οι βουλευτές στο κείμενο που υπογράφουν τονίζουν ««την ανάγκη δέσμευσης να συμπεριληφθούν τα αποτελέσματα του Διαλόγου της Τύνιδας, σύμφωνα με όσα ορίζονται στον χάρτη πορείας για το προκαταρκτικό στάδιο της ολοκληρωμένης λύσης, σύμφωνα με τις διατάξεις του τμήματος για την ενοποιημένη εκτελεστική αρχή».

Σύμφωνα με τη δήλωση, «αυτό το άρθρο ορίζει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων πρέπει να εγκρίνει τα αποτελέσματα του διαλόγου  της Τύνιδας, ένα πακέτο, το οποίο απαιτεί την ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας, πριν ξεκινήσει η συζήτηση για τη χορήγηση εμπιστοσύνης στην προτεινόμενη κυβέρνηση.

 Μάλλον, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά η έλλειψη συμπερίληψης των αποτελεσμάτων της Τύνιδας, σημαίνει ότι δεν θα διεξαχθούν εκλογές στις 24 Δεκεμβρίου 2021.

 Οι 42 βουλευτές τονίζουν την «ανάγκη επανεξέτασης της έκθεσης της επιτροπής εμπειρογνωμόνων με όλα τα παραρτήματά της σχετικά με τη σημασία της άρνησης τυχόν υποψιών δωροδοκίας και της ακεραιότητας και της διαφάνειας της πολιτικής διαδικασίας, έτσι ώστε η κυβέρνηση εθνικής ενότητας να μην βρίσκεται υπό πίεση ή εσωτερικό εκβιασμό».

 Τα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων άρχισαν να πηγαίνουν στην πόλη της Σύρτης για να παρακολουθήσουν τη σύνοδο για τη χορήγηση εμπιστοσύνης στη νέα κυβέρνηση, ενώ μια κοινοβουλευτική πηγή είπε ότι 40 βουλευτές έφυγαν από την πρωτεύουσα, Τρίπολη,  και βρίσκονται στο δρόμο προς την πόλη Σύρτη για να συμμετάσχουν στη Σύνοδο.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr