Εκτιμήσεις του υπουργού Άμυνας της Ρωσίας για τον Στρατό των Τουρκόφωνων Χωρών


Μάρτιος 20, 2021. 19:31. Ελλάδα.

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου εκτίμησε την ιδέα της δημιουργίας του λεγόμενου «Στρατού του Τουράν», ενός στρατιωτικού μπλοκ που θα ενώνει όλες τις τουρκόφωνες χώρες.

 

Η σχετική συνέντευξη δόθηκε στο «Σπούτνικ Καζακστάν» την Τετάρτη 17 Μαρτίου.

Είπε χαρακτηριστικά:

«Λοιπόν, ονειρεύεσαι, προσπαθείς να κάνεις κάποια βήματα προς αυτό. Για ποιο λόγο και εναντίον ποιου;»,  ρώτησε ο επικεφαλής του Υπουργείου Άμυνας , σχολιάζοντας τις δηλώσεις ορισμένων Τούρκων πολιτικών σχετικά με την επιθυμία δημιουργίας ενός ενοποιημένου στρατού των τουρκόφωνων χωρών.

Ο Σόιγκου υπενθύμισε ότι οι τουρκόφωνοι λαοί ζουν επίσης στη Ρωσία, και υπάρχουν «αρκετοί» από αυτούς. «Και έχουμε ζήσει μαζί για αιώνες», τόνισε.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι η Ρωσία συνεχίζει επί του παρόντος να συνεργάζεται με την Τουρκία, μια συνεργασία η οποία παρά το γεγονός ότι δεν είναι εύκολη, έχει όμως αποτελέσματα.

Όπως σημείωσε το «Σπούτνικ Καζακστάν», οι συζητήσεις σχετικά με τη δυνατότητα δημιουργίας στρατού του «Στρατού του Τουράν» εντάθηκαν, μετά την επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο Καζακστάν το 2020. 

Στη συνέχεια, αρκετά μέσα ενημέρωσης δημοσίευσαν ότι ο Ακάρ σχεδίαζε να συζητήσει την ιδέα ενός ενοποιημένου στρατού των τουρκόφωνων χωρών με την ηγεσία της χώρας του  κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του. 

Αντίθετα, το Υπουργείο Άμυνας του Καζακστάν δήλωσε ότι δεν είχε λάβει τέτοιες προτάσεις από την Άγκυρα.

Lenta.ru

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr