Η απογραφή στη Βόρεια Μακεδονία αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο


Μάρτιος 29, 2021. 18:51. Ελλάδα.

Σκόπια.

Οι επικεφαλής των SDSM και VMRO-DPMNE Ζόραν Ζάεφ και Χρίστιαν Μίτσκοσκι, συμφώνησαν να αναβάλλουν την απογραφή του πληθυσμού στη χώρα, όπως δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστιαν Μίτσκοσκι μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, όπως σημειώνει η Nova Makedonija.

Η απογραφή που επρόκειτο να διεξαχθεί τον Απρίλιο αναβλήθηκε για τον Σεπτέμβριο, γιατί όπως πιστεύεται η χώρα θα έχει προχωρήσει αρκετά στον εμβολιασμό του πληθυσμού.

Κατά τη συνάντηση των δύο ηγετών συμφωνήθηκε οι δημοτικές εκλογές στη Βόρεια Μακεδονία να διεξαχθούν το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου.

«Ενημερώθηκα από τον κ. Ζόραν Ζάεφ ότι κατά τη διάρκεια του Απριλίου αναμένεται να φτάσουν στη χώρα περίπου 350.000 εμβόλια και στη συνέχεια διαδοχικά τον Μάιο. Συμφωνήσαμε ότι μετά τη διαδικασία εμβολιασμού του πληθυσμού, η απογραφή θα πραγματοποιηθεί. Γι’ αυτό συμφωνήσαμε να την αναβάλουμε και αντί για τον Απρίλιο, να την γίνει το μήνα Σεπτέμβριο ως πιθανή περίοδο από 5 έως 30 Σεπτεμβρίου, δηλαδή μέσα σε  25 ημέρες. Και οι δημοτικές εκλογές, αντί για το πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου να πάνε στο δεύτερο μισό του Οκτωβρίου, είπε ο Μίτσκοσκι.

Ο Ζόραν Ζάεφ κάλεσε τη Διασπορά μέχρι τη νέα ημερομηνία της απογραφής να εγγραφούν. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι θα συναντηθεί με την ηγεσία της Συμμαχίας για τους Αλβανούς για το νόμο περί ιθαγένειας.

Nova Makedonija

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr