Η Ρωσία δημιουργεί μεγάλη στρατιωτική βάση στην κεντρική Συρία


Μάρτιος 5, 2021. 21:12. Ελλάδα.

  Ο ρωσικός στρατός είναι πιθανό να αποκτήσει μια ακόμη στρατιωτική βάση στην επικράτεια της Συρίας - θα βρίσκεται κοντά στην Παλμύρα στην επαρχία Χομς, στην κεντρική περιοχή της χώρας. Αυτό αναφέρθηκε την Πέμπτη 4 Μαρτίου από τη  ειδησεογραφική πύλη της Συρίας Zaman Al-Wsl, επικαλούμενο τις πηγές πληροφοριών του.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα δημιουργείται στην περιοχή Μον αλ Μαζάρ (Τζεμπέλ αλ Μαζάρ), περίπου 13 χιλιόμετρα βόρεια της Παλμύρας. 

Στη βάση, μεταξύ άλλων, θα υπάρχει πλατφόρμα ελικοπτέρου - είναι ήδη ασφαλτοστρωμένη. Ο διάδρομος έχει μήκος 780 μέτρα. Η ρωσική βάση βρίσκεται δίπλα στις συριακές στρατιωτικές αποθήκες και θα καταλάβει έκταση 37 στρεμμάτων.


Εν τω μεταξύ, στις 4 Μαρτίου, η διυπηρεσιακή έδρα συντονισμού της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της κυβέρνησης της Συρίας εξέδωσαν ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών στη Συρία δεν είναι να καταπολεμήσει την τρομοκρατία, αλλά να λεηλατήσει τη χώρα. Για το σκοπό αυτό, η Ουάσιγκτον επιδιώκει να χωρίσει τη συριακή επικράτεια σε ξεχωριστές περιοχές, δημιουργώντας τις δυνάμεις της στα βορειοανατολικά, η οποία είναι πλούσια σε αποθέματα υδρογονανθράκων.

Το έγγραφο αναφέρει επίσης ότι η αποσταθεροποιητική δράση των αμερικανικών δυνάμεων και των συμμάχων τους στη Συρία συμβάλλει στην περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης - αυτό απαιτεί στενή προσοχή της παγκόσμιας κοινότητας, καθώς επηρεάζει αρνητικά την ήδη δυσμενή οικονομική και κοινωνική κατάσταση στην περιοχή και σε όλη τη Μέση Ανατολή.

«Репортёр»

 

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr