Παρασκευή 5 Μαρτίου 2021

Βαλλιστικοί πύραυλοι από ρωσικά πλοία χτύπησαν στόχους που ελέγχονταν από φιλοτουρκικές ομάδες

 


Μάρτιος 5, 2021. 21:45. Ελλάδα.

Στόχος των ρωσικών βαλλιστικών πυραύλων ήταν οι φιλοτουρκικές ομάδες που ελέγχουν την Τζαράμπλους και την Ελ Μπάμπ στη βόρεια Συρία, όπως αναφέρει τούρκικο δημοσίευμα.

Ο πρώτος στόχος που χτυπήθηκε νωρίς το βράδυ ήταν η περιοχή που βρίσκονται οι δεξαμενές πετρελαίου στο Χουμράν, στην περιοχή της Τζαράμπλους.  

Πηγές ασφαλείας ανέφεραν στην εφημερίδα (Turkiye) ότι το Χουμράν χτυπήθηκε από βαλλιστικούς πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τη Μεσόγειο.

Η δεύτερη επίθεση πραγματοποιήθηκε στο βόρειο τμήμα του Αλ Μπάμ, στην περιοχή Ταρχίν,  που χτυπήθηκε από πυραύλους που εκτοξεύθηκαν από τις στρατιωτικές βάσεις Şeale και Kuveyris που ελέγχονται από τον στρατό του Άσαντ.

 

Αναφέρθηκε ότι οι 3 πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν στον άξονα Ελ Μπάμπ – Ταρχίν  ήταν ρωσικοί πύραυλοι τύπου Toschka.

Η εξαιρετικά μεγάλη έκρηξη και η αυξανόμενη φωτιά που προκλήθηκε από τις οργανωμένες πυραυλικές επιθέσεις δημιούργησαν μια τρομερή εικόνα.

Ενώ δεκάδες πυροσβεστικά οχήματα εστάλησαν στην περιοχή, σημειώθηκε ότι περισσότερα από 40 οχήματα κάηκαν, ενώ συνεχίζονται οι εργασίες κατάσβεσης.

Τοπικές πηγές που παρείχαν πληροφορίες στην εφημερίδα ανέφεραν ότι το στοχευμένο μέρος στην περιοχή Ταρχίν ήταν ένα διυλιστήριο πετρελαίου και ότι υπήρχαν άνθρωποι που κάηκαν μέχρι θανάτου στο σημείο του συμβάντος.

Σύμφωνα με προκαταρκτικούς προσδιορισμούς, υπάρχουν τουλάχιστον 5 νεκροί.

Οι  22 τραυματίες μεταφέρθηκαν σε τέσσερα νοσοκομεία της περιοχής.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr