Δεύτερη ρωσική αεροπορική βάση δημιουργήθηκε στην Αρμενία


Μάρτιος 10, 2021. 22:29

Κοντά στην πόλη Σιζάν, στα νοτιοανατολικά της Αρμενίας δημιουργήθηκε από τη Ρωσία αεροπορική βάση.

Στην αεροπορική βάση, σύμφωνα με φωτογραφικό υλικό που δημοσιεύθηκε σε ρωσική ιστοσελίδα,  υπάρχουν ρωσικά ελικόπτερα και ίσως υπάρχουν «και αρκετές δεκάδες έως πάνω από εκατό Ρώσοι στρατιώτες», όπως σημειώνεται.

Σχετικά πρόσφατα, αξιωματούχοι του Γερεβάν είχαν δηλώσει ότι δεν σκοπεύουν να παραχωρήσουν στο ρωσικό στρατό νέες βάσεις στη χώρα, σημειώνοντας, συγχρόνως, ότι θα δοθεί στη Ρωσία η ευκαιρία να επεκτείνει την υπάρχουσα αεροπορική βάση στο Γκιουμρί. 

Παρ 'όλα αυτά, η εμφάνιση στα νοτιοανατολικά μιας νέας ρωσικής στρατιωτικής εγκατάστασης με αεροπορικά μέσα δείχνει ότι η Ρωσία έχει προφανώς σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας  στην περιοχή, βάσει της υφιστάμενης Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας.


Όπως σημειώνεται δεν υπάρχουν επίσημα σχόλια σχετικά με τον σκοπό για τον οποίο χτίστηκε η νέα ρωσική στρατιωτική αεροπορική βάση, ωστόσο, προηγουμένως αναφέρθηκε ότι η Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν είναι έτοιμες για αντίποινα σε περίπτωση εμφάνισης νέων ρωσικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στην Αρμενία, η οποία δεν αποκλείει την εμφάνιση στο Αζερμπαϊτζάν τουρκικών στρατιωτικές βάσεων, όπως είχε αρχικά ανακοινώσει η Άγκυρα.

Avia pro.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr