Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Τουρκική πρόκληση: Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί το Ναγκόρνο – Καραμπάχ


Μάρτιος 31, 2021. 19:12. Ελλάδα.


Κεντρικό στοιχείο της μεγάλης νίκης του Αζερμπαϊτζάν στον πόλεμο του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, αποτέλεσαν τόσο τα ισραηλινά όσο και τα τουρκικά όπλα, σημειώνει ισραηλινό δημοσίευμα.

Συγχρόνως, μεγάλο σύμβολο της νίκης ήταν η ανάκτηση της ιστορικής στρατηγικής πόλης, Σουσά, από το Μπακού.

Και σήμερα (Τετάρτη), ο Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μετά το μήνα του Ραμαζανιού, θα επισκεφθεί τη νέα περιοχή του Αζερμπαϊτζάν.

«Είναι πολύ σημαντικό να συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε το Αζερμπαϊτζάν, με κάθε τρόπο να το υπερασπιζόμαστε», δήλωσε ο Ερντογάν σε διάσκεψη του Τουρκικού Συμβουλίου (Συμβούλιο Συνεργασίας των Τουρκόφωνων χωρών), το οποίο περιλαμβάνει την Τουρκία, το Αζερμπαϊτζάν, το Καζακστάν, το Κιργιζιστάν και το Ουζμπεκιστάν. 

«Πρέπει να τους κάνουμε να αποκαταστήσουν τις τουρκικές δομές στο Karbach», είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας σημειώνοντας ότι κατά την περίοδο κατά την οποία η περιοχή Ναγκόρνο-Καραμπάχ βρισκόταν υπό αρμενική κατοχή, καταστράφηκαν 63 από τα 67 τζαμιά που υπήρχαν στην περιοχή.

Israel Hayom

 

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr