Κατασκοπεία: Πλοίαρχος του ιταλικού ναυτικού παρέδιδε μυστικά έγγραφα ΝΑΤΟ σε Ρώσο αξιωματικό


Μάρτιος 31, 2021. 17:51. Ελλάδα.


Πλοίαρχος του ιταλικού ναυτικού συνελήφθη χθες βράδυ μαζί με έναν αξιωματικό των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, καθώς ήθελε να παραδώσει εμπιστευτικά έγγραφα και δεδομένα του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με την «Corrieredella Sera» η στρατιωτική αστυνομία  που πραγματοποίησε την επιχείρηση παρακολούθησης  ανέφερε ότι «η σύλληψή των δύο ατόμων έγινε στη διάρκεια μυστικής συνάντησής τους και την παράδοση ενός εγγράφου με στρατιωτικές πληροφορίες έναντι χρηματικού ποσού».


Η ιταλική εφημερίδα σημειώνει ότι ο Ιταλός αξιωματικός ενδέχεται να έχει παραδώσει μυστικά του ΝΑΤΟ, βάσει στοιχείων που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν στο διαμέρισμά του.

Ο Ρώσος αξιωματικός εργάζεται στη Ρωσική Πρεσβεία στην Ιταλία και αναμένεται να απελαθεί. Δεν έχει συλληφθεί γιατί απολαμβάνει διπλωματική ασυλία, σύμφωνα με την ιταλική αστυνομία.

Το ιταλικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στην Ιταλία, Σεργκέι Ραζόφ.

Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε μετά από αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ της Μόσχας και της Δύσης, ιδίως λόγω της φυλάκισης του επικριτή του Κρεμλίνου,  Αλεξέι Ναβάλνι, μιας κίνησης που ώθησε τους αξιωματούχους της ΕΕ να επιβάλουν κυρώσεις σε ανώτερους Ρώσους αξιωματούχους.

--

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- https://www.echedoros-a.gr